Campus

Veel complimenten, pijnlijke resultaten

Studentenvoetbalvereniging Ariston’80 beleeft een nieuwe fase in haar bestaan. Zowel het hoogste mannen- als vrouwenelftal debuteert dit seizoen in de derde klasse. De vraag is hoe dat bevalt.


“Dat valt effe tegen”, reageert coach Arjan van der Meijde van Ariston’80-heren 1 spontaan op voornoemde vraag. Geen verrassend antwoord, want zijn ploeg staat troosteloos onderaan met één schamel puntje uit negen wedstrijden. “Het bevalt wel dat we meer weerstand hebben, maar de resultaten zijn zeer pijnlijk. We krijgen wel regelmatig complimenten van de tegenstander.” Leuk om te horen, maar punten levert dat niet op. “We hebben het van begin af moeilijk. We scoren heel moeilijk en achterin wordt nog wel eens klungelig verdedigd. Sommige jongens hebben moeite met het niveau, vooral met het tempo. Als het fout gaat ontstaan er onderlinge irritaties.”


Het dieptepunt was de 9-2-zeperd, vorige week, tegen DWO in Zoetermeer. “Halverwege stond het 2-1. Binnen vijf minuten na rust werd het 4-1 door twee keepersfouten. Daarna zakte het als een kaartenhuis in elkaar.” Afgelopen zaterdag kwam kampioenskandidaat Be Fair op bezoek in Delft om daar met 4-1 toe te slaan. Geen schande, volgens de coach: “Die ploeg is gewoon twee klassen verder dan wij.” In de komende duels treft zijn team enkele tegenstanders waartegen in principe punten moeten kunnen worden gepakt. “Tegen de winterstop weten we meer. Als we dan nog onderaan staan moet er misschien iets veranderen.”


Middenveldster Diana Pereira van dames 1 klinkt heel wat opgewekter: “Het bevalt ons goed in de derde klasse. We voelen er ons thuis, al zijn de resultaten wisselend.” Na een korte tussensprint, met drie zeges op rij, moest de vrouwenploeg twee nederlagen slikken tegen nota bene clubs uit het rechterrijtje. Na Soccer Boys (1-2) was zaterdag ook Die Haghe iets beter (1-0). “We hadden pech. Twintig minuten voor tijd viel iemand geblesseerd uit na een botsing. Omdat we al drie keer gewisseld hadden moesten we met zijn tienen verder.” Juist in die laatste periode sloeg de Haagse ploeg toe. Met 14 punten uit 10 duels staan de dames halverwege de ranglijst. “We hebben genoeg potentie om ons te handhaven. Er is geen paniek.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.