Education

Universiteitsraad Utrecht naar geschillencommissie

De papieren universiteitskrant Ublad moet blijven bestaan, vindt de universiteitsraad van de Universiteit Utrecht. Om dat af te dwingen stapt de raad naar de landelijke geschillencommissie medezeggenschap.

Dat meldt de raad op de eigen actiewebsite Red het Ublad!. Maandag overhandigden de actievoerende raadsleden ruim vierduizend verzamelde steunbetuigingen aan het college van bestuur. Toen die niet het gewenste effect sorteerden, kondigde de raad aan haar bezwaren voor te leggen aan de landelijke geschillencommissie.

Op aandringen van het bestuur zal de papieren versie van de universiteitskrant per 1 januari niet meer verschijnen en zal het Ublad uitsluitend online verder gaan.

Op de actiewebsite meldt Max Patelski, studentlid in de raad: “Het college moet met daden komen en de redactie echt een onafhankelijke positie geven, het papieren blad behouden en met de universiteitsraad op zoek gaan naar alternatieven om de doelgroep beter te bereiken.”

Een woordvoerder van de universiteit stelde maandag in een reactie dat het college van bestuur het oordeel van de geschillencommissie afwacht.

Door een lekkage aan een brandhaspel bij de nieuwe studieruimte in de bibliotheek, zijn dinsdagnacht boeken en tijdschriften nat geworden. De boeken worden weggehaald en in een vriezer gedroogd. Elders helpt een combinatie van blowers en vochtvreters de ruimte te drogen. Aangezien het ‘schoon water’ betreft, blijft het materiaal bruikbaar, al kan het papier wat gerimpeld raken.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.