De kans is groot dat eettafel Tyche van de Delftsche Studenten Bond op zaterdag de deuren sluit. De algemene ledenvergadering van de Bond stemde onlangs voor zaterdagsluiting, en het is onwaarschijnlijk dat het bestuur van de Stichting Eettafel Tyche dit besluit naast zich neerlegt.
br />
De Bond reageert hiermee op het teruglopend aantal eters dat alle Delftse eettafels plaagt. Omdat evenmin vooruitzicht is op verbetering – de studentenaantallen blijven vooralsnog dalen – probeert de studentenvereniging in te spelen op de magere jaren.
Daarvoor zijn een aantal efficiencymaatregelen in de maak, maar de zaterdagsluiting is de meest in het oog springende bezuiniging. Dat is de enige dag waarop à la carte gegeten kan worden, een lokkertje dat evenwel maar veertig eters trekt, voornamelijk ‘burgers’. Gemiddeld voedt de Bond tussen de 650 en 700 magen per week.
In de plannen, die na de Owee in zouden moeten gaan, wordt het à la carte menu naar de vrijdag verplaatst. De kok zal wegens de zaterdagsluiting zes uur minder per week werken. Door voorts grotere stukken vlees en meer verse groenten op tafel te zetten, wil de Bond volgens woordvoerder Peter van der Hoeven toe naar een ‘slagvaardiger’ eettafel. (H.O.)
De kans is groot dat eettafel Tyche van de Delftsche Studenten Bond op zaterdag de deuren sluit. De algemene ledenvergadering van de Bond stemde onlangs voor zaterdagsluiting, en het is onwaarschijnlijk dat het bestuur van de Stichting Eettafel Tyche dit besluit naast zich neerlegt.
De Bond reageert hiermee op het teruglopend aantal eters dat alle Delftse eettafels plaagt. Omdat evenmin vooruitzicht is op verbetering – de studentenaantallen blijven vooralsnog dalen – probeert de studentenvereniging in te spelen op de magere jaren.
Daarvoor zijn een aantal efficiencymaatregelen in de maak, maar de zaterdagsluiting is de meest in het oog springende bezuiniging. Dat is de enige dag waarop à la carte gegeten kan worden, een lokkertje dat evenwel maar veertig eters trekt, voornamelijk ‘burgers’. Gemiddeld voedt de Bond tussen de 650 en 700 magen per week.
In de plannen, die na de Owee in zouden moeten gaan, wordt het à la carte menu naar de vrijdag verplaatst. De kok zal wegens de zaterdagsluiting zes uur minder per week werken. Door voorts grotere stukken vlees en meer verse groenten op tafel te zetten, wil de Bond volgens woordvoerder Peter van der Hoeven toe naar een ‘slagvaardiger’ eettafel. (H.O.)
Comments are closed.