Campus

Tweede ronde

Oké, de logische eerste gedachte ‘Wat is mis met Marktplaats?’ wuiven we even weg. Goedkope of gratis tweedehands spullen, handig online geselecteerd op uiterlijk, staat en locatie, kun je niet overtreffen.

Toch doen de makers van de Kringloop-app een dappere poging. Want met meer dan vijfhonderd vestigingen in Nederland, is er altijd wel één bij je in de buurt, is hun redenatie. En ben je net een dagje aan het shoppen in een andere stad, dan is het wel zo handig als je in één oogopslag kunt zien waar de dichtstbijzijnde tweedehandsshop zit.


Wát je dan precies in die winkel kunt kopen, een catchy up-to-date overzicht van de collectie, zou dan welkom zijn. De informatie die de app wel geeft is juist weer overbodig. Je kunt winkels zoeken op plaatsnaam of op een plattegrond, en de betreffende winkel bellen met één druk op de knop. Tja, niets wat Google niet ook kan. Zelfs de openingstijden worden niet vermeld. De app is dus net zo knullig als een groot deel van de Kringloopcollecties. Gebruik de ruimte op je smartphone liever voor de app van Marktplaats. En laat je de oude bende lekker ophalen door de Kringloop – ouderwets ingeschakeld via de huistelefoon.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.