Education

​TU loopt tonnen collegegeld mis door miscommunicatie

Door verwarrende én ontbrekende communicatie over gewijzigd restitutiebeleid loopt de TU een paar honderdduizend euro aan collegegelden mis.

Voor TU-studenten die zich in juli of augustus uitschrijven geldt dit collegejaar een overgangsregeling in het restitutiebeleid. Voorheen hadden studenten recht op een twaalfde deel van hun collegegeld voor elke maand van het studiejaar dat zij niet stonden ingeschreven, maar dat beleid besloot de TU vlak voor de zomer te veranderen. Studenten die zich per 1 juli of 1 augustus uitschreven, zouden geen recht meer hebben op restitutie.

Deze informatie had op twee plekken in het studentenstatuut moeten worden opgenomen, maar belandde maar op één plek, aldus directeur Onderwijs & Studentenzaken Timo Kos. Dat bleek verwarrend waardoor de studentenraad veel vragen en klachten ontving. Daarnaast bleef volgens Kos de communicatie naar studenten achterwege doordat een medewerker met pensioen en een ander met zwangerschapsverlof ging.

Daarom geldt voor het huidige collegejaar een overgangsregeling: wie zich per 1 juli of 1 augustus 2016 uitschrijft, heeft nog wél recht op restitutie. Dat betekent een paar honderdduizend euro aan gemiste collegegelden, concludeerde collegelid Anka Mulder tijdens een overleg met de sr.

Mulder zei dat de late communicatie voor met name internationale studenten niet fijn is. Die betalen namelijk veel meer collegegeld dan Nederlandse studenten. “Als je het voor internationale studenten regelt, moet je het ook voor Nederlandse studenten zo regelen.”

Vanaf collegejaar 2016-2017 hebben studenten die zich per 1 juli of 1 augustus uitschrijven geen recht meer op terugstorting.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.