Education

TU-alumnus Van Hoeken wint Kivi Ingenieursprijs

Ir. Allard van Hoeken MBA (45), hoofd nieuwe energie bij Bluewater Energy Services, is gisteren gekozen tot Ingenieur van het Jaar.

Van Hoeken ontving de Prins Friso Ingenieursprijs op de Universiteit Twente, in het bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel, uit handen van Martin van Pernis, president van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI).

“Van Hoeken weet internationale successen te boeken door het technische innovatieve te verbinden met bedrijfsmatig inzicht. Tevens kan hij gepassioneerd en met sterke overtuigingskracht anderen inspireren om de omslag te maken van traditionele energie naar duurzame energie”, aldus juryvoorzitter Micaela dos Ramos.

Van Hoeken studeerde Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Vanaf 1995 vervulde hij verschillende functies bij Bluewater Energy Services en in 2000 rondde hij een MBA af bij INSEAD in het Franse Fontainebleau. In 2004 keerde Van Hoeken terug bij Bluewater. Sinds 2009 is hij daar verantwoordelijk voor de technologische ontwikkeling van BlueTEC, de drijvende getijdenenergieopwekker van Bluewater.

De overige twee finalisten voor de Prins Friso Ingenieursprijs waren TU-alimnus dr.ir. Yvo Saanen (TBA) en ir. Gijs van den Boomen (KuiperCompagnons) .

Lees ook:

Yvo Saanen: ‘De havenindustrie is conservatief

Bluewater develops tidal power platform

De oceaan als energiebron

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.