Campus

Time out – Battle voor de beste move

Op de één of andere manier lijkt het een wat ondergesneeuwd muziekgenre onder studenten, hiphop. Zonde, want je mist een hoop. Gelukkig is er een Haagse hiphoptiendaagse.


Voor de ingewijden is het al jaren een vast agendapuntje: het festival I Love Hiphop in Den Haag. Dit jaar pakt de organisatie het groter aan, met een Haagse hiphoptiendaagse voorafgaand aan het festival. Mocht je je nou echt nog nooit hebben verdiept in hiphop, dan is dit het moment om er eindelijk eens mee te beginnen. En voor liefhebbers is het evenement niets anders dan tien dagen smullen.


Locaties door de hele stad doen mee, van het strand in Scheveningen tot in het Zuiderpark en alles wat daar tussen ligt. Na de pre-party in de Supermarkt op vrijdag 15 juni, begint de tiendaagse op zaterdag 16 juni officieel met de zevende editie van het North Sea Jam Festival in Scheveningen, waarbij breakdancers uit de hele wereld battelen om de beste moves. Tijdens datzelfde festivalletje vindt trouwens de finale plaats van de Road To Parkpop, die moet leiden naar een podiumplaats op Parkpop, 24 juni.


Maar goed, hiphop is in de eerste plaats natuurlijk muziek, dus puilen de tien dagen vooral uit van rap en, niet te vergeten, graffiti. Voor dat laatste komt onder anderen de Deense graffiti-artiest Swet van de crew The Wild Style naar Den Haag, om in totaal achthonderd vierkante meter graffiti in de stad te spuiten. Ook maakt hij een expositie in Artifac, die vanaf 21 juni te zien is. De lijst muziekartiesten is eindeloos, maar hoogtepunt is het I Love Hiphopfestival tijdens Parkpop, dat de tiendaagse afsluit.


Denk Kleine Viezerik, natuurlijk Kraantje Pappie, Grote Prijs-winnaar Typhoon en Jimmy G. Kijk eens, en dát in combinatie met de mainstream grote acts van Parkpop zelf, onder wie Amy Macdonald, Blaudzun, Adam Ant en

Bettie Serveert. Het beste van twee werelden, kant-en-klaar en gratis in je schoot geworpen. Bumpin’!


Hiphop Tiendaagse en I Love Hiphop, van vrijdag 15 tot en met zondag 24 juni op diverse locaties in Den Haag.

www.ilovehiphop.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.