Campus

Time out

Schaatsen, ijshockeyen, freerunnen en skiën. Niet in Oostenrijk, maar in Delft en omstreken. Wintersporters kunnen vanaf maandag hun hart ophalen tijdens de Wintersportweek van het sportcentrum.

De Wintersportweek is niet alleen voor doorgewinterde wintersporters. Faculty Films toont op dinsdagavond de halfuur durende film ‘Shrek The Halls’. Om in ijzige sferen te blijven is er ook een documentaire over keizerpinguïns op Antarctica te zien. Onder leiding van schaatsvereniging Effe Lekker Schaatsen kunnen bezoekers diezelfde avond over het ijs glijden op de Beestenmarkt. De sportkaart geeft de rest van de week korting op de schaatsbaan.
Maar hoe pak je dat nu precies aan, zo’n sneeuwvakantie als wintersportgroentje? De workshops en lezingen op woensdagavond bieden duidelijkheid. De lezing ‘Snow Safety’ bijvoorbeeld, beantwoordt alle vragen over lawines. Verder is er aandacht voor technische innovaties in de wintersport, van onder anderen olympisch schaatser en TU-promovendus Marnix ten Kortenaar. Hij vertelt over aërodynamische plakstrips op schaatsen.
IJshockey hoort ook in het programma. Het sportcentrum probeert een stuk ijs te regelen, zodat bezoekers de hele avond kunnen oefenen met ijshockeyvereniging Firebirds.
De wintersport al geboekt? Tijdens de Wintersportweek kunnen bezoekers hun materiaal vast laten waxen en de bindingen van hun ski’s of snowboard laten stellen.
Linea recta naar de apres-ski kan natuurlijk ook. Na de lezingen en workshops is er een afterparty in het sportcafé. De sneeuw op de ruiten en de ijspegels aan het plafond van het sportcentrum moeten voor een wintersportsfeertje zorgen. Skihutten, ski’s en snowboards maken het af. Ook het eten in het sportcafé moet eraan geloven: van maandag tot en met vrijdag staat sauerkraut op het menu.

snc.tudelft.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.