Education

Taurus promoveert

Een nieuwe mijlpaal voor de sinds 1946 bestaande studentenvoetbalvereniging Taurus. Voor het eerst in haar bestaan mag de zondagclub komend seizoen uitkomen op derdeklasseniveau. Met een minimale zege op ONA werd de promotie zondag veiliggesteld.

De ontlading was groot, toen Bas Oude Luttighuis een minuut of twaalf voor het einde het enige doelpunt maakte in het nacompetitieduel met ONA. “Het was een gelijk opgaande wedstrijd”, memoreert aanvoerder Kevin Frederik, die met een doorkopbal zijn ploegmaat in staat stelde te scoren. “Wij waren iets beter en hadden wel wat meer kansen, maar het duurde lang voordat de bal er een keer in ging.”

De Delftse studentenvoetballers van Taurus bezorgden hun club een nieuwe mijlpaal in de 69-jarige historie. Na zes jaar vierdeklassevoetbal komt de club komend seizoen voor het eerst uit in de derde klasse van de KNVB. Het door Frederik als ‘explosief’ omschreven duel leverde de Goudse opponent binnen de 90 minuten twee rode kaarten vanwege ‘aanmerkingen’ op. Daar voegde de arbiter na afloop nog eens vier rode kaarten aan toe, hetgeen tot enig tumult leidde. Voor Taurus mocht het de pret niet drukken. Niet dat de club van begin tot eind een glorieus seizoen beleefde. Frederik: “Onze trainer onderging aan het eind van het vorige seizoen een operatie, waarvan het herstel veel langer duurde dan verwacht. Daardoor hebben we meer dan een half jaar zonder vaste trainer/coach moeten spelen.” Na een zwakke eerste periode (5 punten uit 8 duels), begon het vooral beter te lopen toen Willem Lok, trainer van Ariston’80, die taak ook bij Taurus op zich nam. Met 17 uit 8 werd de tweede periode binnengehaald, met recht op deelname aan de nacompetitie. Na het gelijkspel tussen ONA en Altior was de 1-0 zege op eerstgenoemde club voldoende voor promotie. En zo speelt de club die slechts als zesde eindigde in de reguliere competitie volgend jaar een treetje hoger.

Ondanks die gegevens ziet Frederik het komende seizoen vol vertrouwen tegemoet: “Met deze groep moeten we ons makkelijk kunnen handhaven. Ik speel nu vier jaar bij Taurus. Voor ons is het iets compleet nieuws. Zelf kan ik niet wachten tot het zover is.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.