Campus

Take me to the church

Als er één maand is waarin je eens voet in de kerk kunt zetten, dan is het december. Festival Stille Nacht zet singer-songwriters, americana en
indiepop neer in de Arminiuskerk, Paradijskerk en Rotown.

Wat Festival Stille Nacht
Waar Rotown, Paradijskerk, Arminiuskerk, Vibes en Bar3, Rotterdam
Wanneer Maandag 21 december vanaf 16.30 uur
Toegang €25 (excl. servicekosten)
PARTYPROGNOSE: 8

PartyprognoseFestival Stille Nacht is hét moment om nog even in rust te genieten voordat de kerstgekte losbarst. Een kwaliteitsfestival met singer-songwriters, americana en indiepop, belooft de organisatie. In de line-up: Jake Isaac, Alex Vargas, Isbells, Ben Caplan, Aosoon, Son Mieux, Daniel Docherty, Jennah Bell, Samuel Ford, Roald van Oosten, Crying Boys Cafe, American Roadshow & Friends, Kid Harlequin en De Dood (allebei unplugged).

Vooral het programma in de Arminiuskerk is indrukwekkend. Zanger Jake Isaac is de perfecte combinatie met de locatie, met zijn warme, soulvolle folkpop. Vooral met ‘baardmans’ Ben Caplan en zijn Casual Smokers is de organisatie blij. “Weinig singer-songwriters kunnen een podium dragen zoals deze met whiskystrot gezegende troubadour.”

Hè, heerlijk. En dan kun je met je polsbandje (dat je bij Rotown krijgt in ruil voor je ticket) nog onbeperkt naar concerten in de Paradijskerk, Rotown, Vibes en Bar 3 ook. Allemaal lekker dicht bij elkaar.

Echt niet missen: songwriter Jennah Bell in de Paradijskerk. Twee jaar geleden kreeg ze al een staande ovatie op North Sea Jazz voor haar autobiografische liedjes. En blijf dan meteen even plakken voor Isbells (eigenlijk Gaëtan Vandewoude) en zijn ambachtelijke popliedjes bij de buren in Rotown.

Maar goed, teveel van hetzelfde is saai. In Bar3 geven ze een wat merkwaardige draai aan de strekking Stille Nacht, door twee van de luidste bands uit Rotterdam, Kid Harlequin en De Dood, liedjes te laten spelen – in akoestische setting, gelukkig. Mooi evenement om lekker stiekem voor jezelf te houden. Dus mondje dicht: nu het pas de tweede editie is, lukt dat vast nog net.

festivalstillenacht.nl/rotterdam

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.