Campus

Summer in Delft City

Met Armin van Buuren op Koningsdag en de bevrijdingsfestivals nog vers in het zonnige geheugen, durven we eindelijk een beetje te vertrouwen op de lente. En, beter nog, ons te verheugen op de zomer – lekker vroeg ingeluid door het Zomerfestival.


Wat: Zomerfestival

Waar: Sport & Cultuur

Wanneer: vrijdag 31 mei

prijs: Van €15 (voorverkoop) tot €20 (aan de deur)

PARTYPROGNOSE: 9Weer of geen weer: het Zomerfestival op het terrein van Sport&Cultuur is een onmisbaar evenement in je agenda. Hoe geweldig is het dat je eigen universiteit doodleuk artiesten als Handsome Poets, Miss Montreal, Trauma Helikopter en Qeaux Queaux Joans laat optreden? Parkpop is er niks bij, en dan bestaat het publiek voor het grootste deel nog uit collega-studenten ook.


Ons partyspotters plaatst het wel voor een dilemma. Een feest begint pas wanneer wij er zijn, en wij betalen niet voor een kaartje. (We geven wel veel rondjes.) Maar zonder braaf in de voorverkoop gescoorde tickets over de hekken klimmen, voelt toch een beetje tacky, in eigen huis. Als broodroof van onze beste vrienden. Even overwegen we ons op te geven voor de voorronde van de Beste Delftse Singer-Songwriter in Café de V, om als één van de drie winnaars vervolgens gewoon op te treden op het Zomerfestival. Maar hoewel één van ons beiden best toon kan houden en de ander het niet eens zo gek doet op piano, hebben ook wij grenzen. Dit feestje laten we graag over aan de pro’s, hoogstpersoonlijk geselecteerd door Mattanja Joy Bradley – je weet wel, uit de finale van die allerleukste tv-contest ‘De beste singer-songwriter van Nederland’.


We kopen dus een kaartje. Vijftien euro in de voorverkoop (we zijn te laat voor early bird-tickets): moet kunnen. We schrijven deze rubriek niet voor niets twee keer per maand.


Het allermooiste aan het Zomerfestival: muziek, kunst, theater en wetenschap komen zo prachtig samen. Een soort Lowlands in het klein. En zelfs aan kinderen is gedacht. Wetenschappelijke experimenten (tot 26 mei staat er een wetenschappelijke pop-up store aan Hippolytusbuurt 4 in aanloop naar het festival), lichtshows en theater op het Loungeplein; en dat allemaal gewoon op onze eigen TU. Je vraagt je bijna af waarom je nog investeert in Lowlands. O ja. Daar komen Franz Ferdinand en Tom Odell. En ons feesthart moet wel gevoerd blijven: zelfs na 18 augustus duurt het nog héél lang tot het volgende Zomerfestival.www.zomerfestival.tudelft.nl

www.facebook.com/zfdelft

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.