Campus

Stukafest en Blues Festival

Waarom kiezen, wanneer je alles kunt hebben? Drie dagen gratis bluesconcerten, twee dagen bijslapen en dan voor een schijntje een avond vol muziek, theater en cabaret.

Wat: Delft Blues Festival en Stukafest
Waar: Binnenstad Delft
Wanneer: 16 tot en met 19 februari en 22 februari (20.30-23.00 uur)
Prijs: Gratis tot maximaal €12 voor een Stukafest passe-partout

Ze zijn net zo ingeburgerd in de stad als het bier en de studenten zelf, het Affligem Delft Blues Festival en studentenfestival Stukafest. En beide doen niet voor elkaar onder. Wat een feest dan, dat je in één week tijd kunt kiezen uit bijna honderd optredens. Het bluesfestival neemt daarvan al een dikke zeventig voor zijn rekening, op ruim dertig verschillende locaties. Daaronder zo’n beetje alle bekende stekken, én namen als de Dave Chavez Band, Fat Harry & the Fuzzy Licks en Feather and The White.

Het gros van de optredens is gratis, maar de openingsavond in Filmhuis Lumen (vrijdag 17 februari, 20.00 uur) is de €11 entree wel waard: zanger/gitarist Henk Koorn (Hallo Venray), gitarist Ferdinand Bakker (Alquin) en bluesaccordeonist Henk de Kat (Les Chats Cadiens) spelen nummers van zanger, gitarist en accordeonist Leadbelly (1885-1949). Regisseur Gordon Parks maakte in 1976 een film over de muzikant, die je na het optreden meteen kunt zien.

Het bluesfestival noemt zichzelf nog altijd de grootste indoorvariant van Nederland, maar studentenkamerfestival Stukafest houdt het feestje gelukkig ook gezellig binnen, en wel in zestien studentenkamers in de binnenstad, plus een kantoorpand. Bekijk een knallend optreden op een bierkratje, is het idee, of een literaire voordracht onder een hoogslaper. In drie rondes vinden steeds zeventien optredens plaats. Iedere ronde duurt een half uur, en tussen de rondes wandel je naar de volgende studentenkamer. Een tipje van de sluier: bands als Smutfish en Halfway Station, cabaret van Bovenste Knoopje Open en Ikego met ‘een voorstelling voor alle zintuigen’. Afterparty is in de Bierfabriek. Waar je op vrijdag 17 februari trouwens ook Groovetakers kunt zien, één van de grootste namen tijdens het bluesfestival.

delftblues.nl
stukafest.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.