Campus

Studie Ontwijkende Activiteiten

De Dijk is al sinds het begin van de jaren tachtig actief in de Nederlandse popindustrie, hoewel de echte doorbraak pas in 1987 kwam met ‘Niemand in de Stad’.

Maar dat de band nog niet afgeserveerd is bleek ook dit jaar weer, toen het laatste album enkele weken op de tweede plaats van de hitlijsten te vinden was. Vandaag treden deze iconen van de Nederpop vanaf zeven uur op in het Paard van Troje in Den Haag.

Een heel wat jongere band, die zich bovendien van een nogal ander genre bedient, is zaterdag in het Haagse poppodium te zien. De mannen van Kane trekken met hun ‘Everythingyouwant’-tour langs de Nederlandse popzalen. Zaterdag is de band vanaf een uur of zeven te bewonderen op het podium.

Wanneer je de naam Frederik Jan Georg de Jonge noemt is het niet meteen duidelijk dat het hier om een cabaretier gaat die al meer dan een kwart eeuw op de planken staat. Beter bekend als de helft van ‘Neerlands Hoop’ of wanneer hij het alleen doet als Freek de Jonge, is hij zelfs tot in de top honderd van ‘de grootste Nederlander’ gekomen. Met ‘De Limiet’ toont de Jonge dat hij de kunst van het kritische cabaret nog niet is verloren. Woensdag is hij te zien in Theater Diligentia in Den Haag.

www.paard.nl
www.theater-diligentia.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.