Campus

Studie ontwijkende activiteiten

Een beetje creepy is het wel: indringend kijken stijve, zelfverzekerde kinderen je aan vanuit een ‘paradise lost’. De portretten van Loretta Lux veroveren sinds een paar jaar de wereld.

De Duitse kunstenares construeert surrealistische beelden van kinderen, waar bij ze schilderkunst, fotografie en computermanipulatie combineert. In 2003 presenteerde het Fotomuseum Den Haag op de KunstRai al werk van Lux in een expositie over manipulatie in de fotografie. Nu wordt, tot eind mei, haar gehele oeuvre in het museum getoond; in de loop van 2006 volgen solotentoonstellingen in Moskou en New York. Loes Luca vertolkt in de muzikale tragikomedie ‘Sneeuwwit’ een heel andere schoonheid: die van een oudere vrouw die zichzelf ziet aftakelen. De hoofdrolspelers en de regisseur van ‘Ja zuster nee zuster’ brengen een verknipte en absurde versie van het beroemde sprookje Sneeuwwitje. Vrij naar het boek ‘Zwart als inkt’ van Wim Hofman, wordt de ongezonde verhouding tussen een moeder en haar dochter geschetst, compleet met cynische spiegel – gespeeld door Paul Kooij – en een koor van vier grote, bangelijke, zorgzame hulpverleners, de dwergen. In Theater De Veste is deze voorstelling drie keer te zien, maar er is zoveel belangstelling dat er alleen nog kaartjes verkrijgbaar zijn voor de try-out van deze donderdag. In het nieuwste boek van Alain de Botton staat niet de schoonheid van mensen, maar van hun leefomgeving centraal. ‘De architectuur van het geluk’ gaat over wensen en eisen die wij voor onze huizen hebben: waarom verschillen mensen en volken zoveel in smaak? Kan een prachtige omgeving ons gelukkiger maken? Het eerste exemplaar van dit boek zal vrijdag in aanwezigheid van de schrijver worden overhandigd aan Aaron Betsky, directeur van het NAi. Daarna volgt een interview van Betsky met de Botton en ten slotte een lezing van de auteur over zijn werk. Dit volledig Engelstalige programma begint om 19.30 uur in het Rotterdamse Bibliotheektheater. (GR)

www.fotomuseumdenhaag.nl

www.lorettalux.de

www.hummelinckstuurman.nl

www.theaterdeveste.nl

www.bibliotheektheater.nl

Een beetje creepy is het wel: indringend kijken stijve, zelfverzekerde kinderen je aan vanuit een ‘paradise lost’. De portretten van Loretta Lux veroveren sinds een paar jaar de wereld. De Duitse kunstenares construeert surrealistische beelden van kinderen, waar bij ze schilderkunst, fotografie en computermanipulatie combineert. In 2003 presenteerde het Fotomuseum Den Haag op de KunstRai al werk van Lux in een expositie over manipulatie in de fotografie. Nu wordt, tot eind mei, haar gehele oeuvre in het museum getoond; in de loop van 2006 volgen solotentoonstellingen in Moskou en New York. Loes Luca vertolkt in de muzikale tragikomedie ‘Sneeuwwit’ een heel andere schoonheid: die van een oudere vrouw die zichzelf ziet aftakelen. De hoofdrolspelers en de regisseur van ‘Ja zuster nee zuster’ brengen een verknipte en absurde versie van het beroemde sprookje Sneeuwwitje. Vrij naar het boek ‘Zwart als inkt’ van Wim Hofman, wordt de ongezonde verhouding tussen een moeder en haar dochter geschetst, compleet met cynische spiegel – gespeeld door Paul Kooij – en een koor van vier grote, bangelijke, zorgzame hulpverleners, de dwergen. In Theater De Veste is deze voorstelling drie keer te zien, maar er is zoveel belangstelling dat er alleen nog kaartjes verkrijgbaar zijn voor de try-out van deze donderdag. In het nieuwste boek van Alain de Botton staat niet de schoonheid van mensen, maar van hun leefomgeving centraal. ‘De architectuur van het geluk’ gaat over wensen en eisen die wij voor onze huizen hebben: waarom verschillen mensen en volken zoveel in smaak? Kan een prachtige omgeving ons gelukkiger maken? Het eerste exemplaar van dit boek zal vrijdag in aanwezigheid van de schrijver worden overhandigd aan Aaron Betsky, directeur van het NAi. Daarna volgt een interview van Betsky met de Botton en ten slotte een lezing van de auteur over zijn werk. Dit volledig Engelstalige programma begint om 19.30 uur in het Rotterdamse Bibliotheektheater. (GR)

www.fotomuseumdenhaag.nl

www.lorettalux.de

www.hummelinckstuurman.nl

www.theaterdeveste.nl

www.bibliotheektheater.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.