Campus

Studie Ontwijkende Activiteiten

Wanneer je als Nederlandse band voor grote buitenlandse jazzfestivals wordt gevraagd ben je goed bezig. Als je dan ook nog eens de Edison Jazz Award wint (in 2000), moet je wel een van dé jazzsensaties van het land zijn.

En dat is New Cool Collective ook. Deze maand trekt de jazzformatie langs de grote clubs voor hun Dutch Clubtour. Deze zaterdag kun je bij het Haagse Paard van Troje terecht voor een concert vol jazz, maar ook latin- en klezmerinvloeden.
Hoe vaak komt het niet voor dat je puur op routine door je collegedag heen komt? De lezing over mindfulness van Studium Generale, maandag, vertelt dat dit precies de foute manier is. Mindfulness, of ‘aandachtgerichtheid’ in goed Nederlands, leert dat het juist veel beter is je aandacht bij het hier en nu te houden. Om dit principe in de praktijk te brengen is er dinsdag ook een workshop met hetzelfde thema, in het Meisjeshuis aan de Oude Delft.
Misschien is Coldplay wel de grootste Britse band van het moment. Met zijn hits ‘Clocks’, ‘Speed of Sound’ en de nieuwste single ‘Viva la Vida’ is het kwartet ook in Nederland zeer populair. Vandaag en morgen geeft de band een concert in Ahoy Rotterdam.
Voor wie Coldplay iets te massaal (en duur) is, is er woensdag weer een lunchconcert in het gebouw van technische natuurkunde. Een paar keer per jaar spelen studenten en/of medewerkers tijdens deze concerten de mooiste (klassieke) stukken. Deze keer is de beurt aan Pauline Vos en Cynthia Liem, beiden student aan de TU én het Koninklijk Conservatorium. Ben je geïnteresseerd in de werken van Kodaly, Schubert of Pergolesi, dan is dit een uitgelezen kans ze te horen.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.