Campus

Studie Ontwijkende Activiteiten

Na het overweldigende succes van ‘Umoja’, wisten de heren van Bløf even niet goed wat ze moesten doen. In ieder geval wilden ze af van de rompslomp die met het leven van zo’n succesvolle en grote band komt en ze wilden terug naar ‘de basis’.

Die basis hebben ze gevonden in een landhuis in Ierland; liedjes schrijven en muziek spelen. Het nieuwste album ‘Oktober’ is hier het resultaat van en heeft ondertussen al platina gescoord. Een tweede album komt er nog aan. Alle reden dus om het nieuwe geluid van de Zeeuwse band te beluisteren tijdens de optredens maandag en dinsdag in het Paard van Troje (Den Haag).
Als een variatie op de klassieke zin uit de Superman-films heeft Coen Jutte zijn recentste show ‘Wow, it’s Nuchterman!’ genoemd. En niet voor niets, want in zijn stoutste dromen vliegt Jutte boven de mensen en maant heethoofden tot kalmte door middel van zijn nuchterheid. Na enkele shows samen met Rob Kamphues en het winnen van vele cabaretprijzen staat de cabaretier nu dus weer solo op de planken. In het Haagse Theater Pepijn is de oud TU-student zaterdag te zien.
Het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, houdt donderdag het symposium ‘Missing Link: Het geheugen van de vormgeving’. Tijdens dit symposium komt vooral het historisch besef onder Nederlandse ontwerpers aan bod. Want hoewel ‘Dutch Design’ het goed doet in de wereld, lijken de ontwerpers van nu alleen voor de hype en de actualiteit te gaan, zonder zich al te bewust te zijn van de rijke geschiedenis die er al is. Onder de sprekers is onder andere dr. Timo de Rijk van de TU Delft.
Als ‘The Taming of the Shrew’ zag een van Shakespeares eerste komedies het licht. Toneelgroep Amsterdam geeft echter een andere interpretatie aan het stuk, waarin de komische noot ver te zoeken is. Het verhaal handelt over de zussen Katherina (gespeeld door Halina van Reijn), een echte feeks en Bianca, het tegenovergestelde van haar oudere zus. De jongste mag pas trouwen als Katherina ook een man heeft. Petruchio (Hans Kesting) is vastbesloten haar man te worden en probeert dit te bereiken door haar op niet al te zachtzinnige wijze te ‘temmen’. Het hele verhaal gespeeld door topacteurs is woensdag (en de rest van volgende week) te zien in de Rotterdamse Schouwburg.  

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.