Education

​Studenten zoeken nieuwe leiders

Ze zijn nog maar halverwege hun eigen bestuursjaar, en toch zijn de bestuurders van ISO en LSVb alweer op zoek naar hun opvolgers. “Enthousiaste mensen die veel willen leren.”

De bestuurders van de Landelijke Studenten Vakbond en het Interstedelijk Studenten Overleg zitten bij minister Bussemaker aan tafel, mobiliseren Kamerleden om kritische vragen te stellen en zorgen voor juridische bijstand aan studenten. “Mijn weken zijn supergevarieerd”, zegt Linde de Nie van het ISO. “Elke dag is anders.”

De studentenorganisaties hebben echt invloed, zeggen ze zelf. “Het is mooi om te zien wat we kunnen bereiken”, aldus Sara Spano van de LSVb. “Het is onwijs leerzaam om te zien hoe het allemaal werkt in het onderwijs en in Den Haag”, vult De Nie aan.

Luie borrelaars hoeven niet te solliciteren, want een bestuursjaar is hard werken. Meer dan fulltime zijn de besturen in touw. “Op de hectische momenten moet je er echt wel zijn”, zegt Spano.

In principe kan iedereen solliciteren, verzekeren beide voorzitters. Ervaring is een pre, maar geen voorwaarde. “Het is vooral belangrijk dat mensen elkaar aanvullen”, aldus De Nie. Sollicitanten hoeven geen student meer te zijn. Spano is afgestudeerd, De Nie heeft een bachelordiploma en wil volgend jaar beginnen aan een master.

Bestuursleden krijgen een vergoeding van 1650 euro netto per maand. Solliciteren bij de LSVb kan tot 5 februari, voor het ISO heb je tot 19 februari de tijd.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.