Education

​Studenten zetten docenten weer in het zonnetje

Studentenorganisatie ISO organiseert voor de tweede keer een ‘docent van het jaar’-verkiezing. “Onderwijs krijgt soms niet de aandacht die het verdient”, motiveert voorzitter Linde de Nie.

Inspirerende docenten kunnen het verschil maken voor studenten, zegt De Nie. “Dat wordt soms niet genoeg gewaardeerd. Maar in plaats van te zeggen wat er allemaal misgaat, willen we juist die goede docenten in het zonnetje zetten.”

Dus kunnen medezeggenschappers en bestuurders de komende weken weer de beste docent van hun instelling nomineren. Op 5 maart reikt minister Jet Bussemaker van Onderwijs de prijs uit.

Vorig jaar werd TU Delft-docent Alexandru Iosup uitgeroepen tot docent van het jaar. De Nie: “Sindsdien hebben we zijn naam meerdere malen zien langskomen als het over goed onderwijs ging. Dat is toch leuk? We hopen dat de volgende docent van het jaar andere docenten ook zo kan inspireren.”

Extra geld en waardering voor onderwijs is voor het ISO belangrijk. “We willen dat een deel van het extra geld dat vrijkomt door het leenstelsel wordt ingezet voor extra docenten en beter onderwijs.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.