Education

​Studenten blij met topsportbeleid TU

De studentenraad heeft vanochtend ingestemd met het nieuwe topsportbeleid aan de TU. Wel wil de raad een overgangsregeling voor vijf studenten die straks door een strengere selectie geen topsportstatus meer hebben.

Met een nieuw topsportbeleid wil de universiteit topsporters helpen hun sport en studie te combineren. Topsporters krijgen daarom met ingang van september 2015 een aangepaste norm voor het bindend studieadvies. Ze moeten dan minstens 30 studiepunten in hun eerste jaar halen in plaats van 45. Ook kunnen ze dispensatie krijgen voor verplichte aanwezigheid bij colleges en tussentijdse toetsen en kan hun tentaminering flexibeler.

De studentenraad (sr) meldde bij een overleg met het college van bestuur dat de sporters van onder meer de studentenroeiverenigingen Laga en Proteus hier ‘erg blij’ mee zijn. Voor studenten die straks geen topsportstatus meer hebben, zou er echter een overgangsregeling moeten komen. Daarin zou volgens de sr kunnen staan dat die studenten in de zomer nog afstudeersteun kunnen vragen als ze kunnen aantonen dat ze studievertraging hebben opgelopen. 

Collegelid Anka Mulder zei dat er nog een overgangsregeling wordt gemaakt en dat ze daar naar zal kijken.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.