Campus

Student gewond na val door lichtkoepel

Een student van de Rotterdamse Hogeschool is dinsdagavond in een Delfts studentenhuis door een plastic koepeldak gezakt. Hoe is het nu met hem?

De student werd met de ambulance afgevoerd. (Foto: District8)

Een groep van ongeveer twaalf studenten was rond kwart voor elf aan het borrelen op het dakterras van een studentenpand aan de Nassaulaan toen plotseling een van hen door een lichtkoepel viel. Het betrof een plastic koepel van een leegstaande verdieping onder de woning, meldt een tweedejaars TU-student technische bestuurskunde (naam bekend bij de redactie).


De student was erbij, maar heeft het ongeluk niet zien gebeuren. “Ik denk dat hij er op stond. Het plastic was verouderd en hield het niet. Hij was vier meter naar beneden gevallen en het zag er naar uit. Hij was even buiten bewustzijn. We waren enorm geschrokken.”


Volgens de student klommen twee studenten naar beneden en belden anderen direct 112. “Gelukkig was de ambulance er snel bij. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd en moest daar blijven. Volgens mij mag hij vandaag weer naar huis. Gelukkig, wonder boven wonder, heeft hij alleen een klein scheurtje bij zijn oogkas. Verder heeft hij niets gebroken. Er stond een schuine paal die waarschijnlijk zijn val heeft gebroken.”

News editor Connie van Uffelen

Do you have a question or comment about this article?

c.j.c.vanuffelen@tudelft.nl

Comments are closed.