Campus

Streetwise

Ruys de Beerenbrouckstraat,Schoemakerstraat… Was je blij dat je ze eindelijk weet te vinden; nu leer je ook nog alles over de herkomst en betekenis van Delftse straatnamen.


De geschiedenis van Delft ligt vast in de straatnamen. Een leuk gegeven om een app op te baseren. ‘Straatnamen van Delft’, geschreven door Peter van der Krogt die ook het gelijknamige boek uitbracht, vertelt je alles over hoe straten aan hun naam komen. Dat kan al wandelend door de stad, terwijl de app je alle weetjes presenteert over straten in de omgeving waar je je bevindt. Maar gewoon een beetje rondneuzen op de kaart van Delft kan ook. Wat is het verhaal van de ‘kromme lijn’ en de Crommelinlaan? Wie was Van Foreest eigenlijk? Liepen er echt ooit kalveren in het Kalverbos? Wat is het verhaal achter de Boterbrug? En hoe oud is de Oude Delft eigenlijk?

Het is niet de eerste app die je bedenkt als je de desktop van je telefoon inricht met de coolste programma’s. Vermakelijk is hij wel, al is het maar om de wandeling van de bushalte naar de kroeg te doden. Een beetje TUstudent is immers altijd hongerig naar informatie.

Saillant detail: Delft is de eerste ter wereld met een eigen straatnamen-app. Dat past dan wel weer mooi bij een stad waar zo veel vernieuwingen worden uitgevonden. (JB)

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.