Education

​Stationsgebied krijgt Delftsblauw icoon

Iconische Delftsblauwe woningen, een atrium met ruimte voor exposities, hotels en horeca met terrasjes. Het gebied rond station Delft ziet er in 2019 heel anders uit.

Het stationsgebied moet straks een ‘levendige entree’ van de stad worden, zo bleek bij een presentatie van vier projectplannen op zaterdag 4 februari. Dat begint al als je het station uitloopt en op House of Delft stuit. Het Delftsblauwe ontwerp verwijst naar woningen van Delftse pioniers als Antoni van Leeuwenhoek en Johannes Vermeer.

Op de begane grond van House of Delft is ruimte voor ‘nieuwe pioniers’, innovatieve bedrijven aldus de organisatie Nieuw Delft Presenteert. Het is de bedoeling dat er verder een mix van cultuur, detailhandel, horeca en werkruimtes komt.

Aan de andere kant van het voormalige stationsgebouw verrijst het project ‘Antoni’ bestaande uit loftwoningen, studio’s en een hotel. In een glazen atrium zullen expositieruimtes, horeca en werkplekken 24/7 open zijn.

Student Hotel

Direct tegenover het station komt een Student Hotel met daarin 342 volledig ingerichte kamers voor studenten. Het hotel biedt daarnaast openbare voorzieningen zoals vergaderruimtes en faciliteiten om te eten en drinken.

NS Vastgoed is nog bezig met de verkoop van het voormalige stationsgebouw. Voor dit Rijksmonument is al een koper in beeld. Die zou onder meer een horecagelegenheid mogen beginnen direct aan het stationsplein en het nieuwe park Spoorloos.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.