Education

Startups YesDelft trekken multinationals

Incubator YesDelft gaat nauw samenwerken met zes grote multinationals. Contact met startups moet de innovatieve kracht van deze bedrijven vergroten. En de startups krijgen gemakkelijker toegang tot kapitaalkrachtige partners.

YesDelft tekende dinsdag 18 november overeenkomsten met de zes multinationale bedrijven. Dat zijn naast het Havenbedrijf Rotterdam en KPMG het advocatenkantoor Bird & Bird, bouwtechnisch dienstverlener TBI Holdings, PNO Consultants en Aramco Overseas Company, het ingenieursbureau van oliebedrijf Saudi Aramco.

De bedrijven hopen via de technische startups bij YesDelft nieuwe manieren te vinden om te innoveren. Wouter de Bruijne, commercieel directeur van YesDelft, zegt in een persbericht dat grote bedrijven zoeken naar ‘snelle en open innovatiemodellen’. “Startups weten als geen ander hoe die modellen werken.” Technostarters op hun beurt zoeken financiers en partners voor pilotprojecten. 

YesDelft wil deze partijen aan elkaar verbinden, onder meer door het gezamenlijk organiseren van evenementen. Daarnaast zal de incubator samen met het Havenbedrijf het ‘Port Innovation Lab’ opzetten. Advocaten van Bird & Bird en consultants van PNO zullen de technostarters binnen de programma’s van YesDelft van advies gaan voorzien.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.