Campus

Sportnieuws

Dirk Jonker van studentenwielerclub WTOS veroverde zondag een podiumplek in de Ronde van Delft. In Zoetermeer leverde de Vlaamse topmountainbiker Robby de Bock (L&R) daarentegen een wanprestatie.


“Zwaar”, zo vatte Wouter Been namens de organisatie de races in de Ronde van Delft treffend samen. Vanaf het begin ging het hard, er moesten al snel renners afhaken. Van de startende coureurs in de categorie elite/beloften kwamen er zeventien na tachtig kilometer rondjes rijden in de TU-wijk over de finish. Yondi Schmidt uit Apeldoorn bleek bij de eindsprint de snelste uit de kopgroep van acht. Ex-WTOS-lid Malaya van Ruitenbeek, in 2011 nog winnaar, passeerde als derde de meet. Bij de race voor amateurs, die behalve door de straffe wind ook nog geteisterd werd door een heftige regenbui, was het eerder op de zondag niet anders. Ook hier werd de strijd beslist na een eindsprint van de vijfkoppige leidersgroep. Achter Thom van Beek uit Stompwijk werd WTOS-renner Dirk Jonker knap tweede. Clubgenoot Ton Verbon behoorde tot de vele voortijdige afvallers: “Het was heel zwaar, vooral in de haakse bochten. Je gaat de bochten in als groep, maar op de lange stukken rekt het veld zich uit. Als je achteraan rijdt is het een hels karwei om weer aan te sluiten.” De Ronde trok, door het afgelegen parkoers en het slechte weer, weinig publiek. “Volgend jaar willen we graag naar het centrum”, aldus Been. “We hopen dat de gemeente wil meewerken. We hebben nu twee keer laten zien dat we een Ronde kunnen organiseren.”

Intussen leverde mountainbiker Robby de Bock (L&R) zondag in eigen woorden een wanprestatie bij een internationale crosscountrywedstrijd in Zoetermeer. “Ik startte aan de kop en zat de eerste koershelft in de topvijf. Daarna maakte ik kort na elkaar twee technische foutjes in de modder waardoor ik mijn tempo kwijt was, al was ik ook gewoon niet sterk genoeg.” Het bracht de Vlaming een teleurstellende veertiende plaats. “Maandagochtend had ik lichte koorts, dus dat zat zondag allicht ook al in mijn lijf.” Een week eerder nog won De Bock brons tijdens het Belgisch kampioenschap ‘sprint eliminator’, sprintwedstrijden met afvalrondes.


Tips? Mail naar Jimmy.tigges@hetnet.nl

 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.