Campus

Sportgek – Dennis Hamer (korfbal, en nog veel meer)

Dennis Hamer (20) moet zijn teveel aan energie kwijt. “Ik heb geen ADHD, maar heb wel veel moeite met stilzitten, ik móet bewegen. Op een stoel kan ik ook niet stilzitten.

Dan zit ik met mijn voeten te tikken of met een bal te spelen. Tijdens het sporten voel ik de adrenaline omhoog schieten. Dat gevoel, daar houd ik van.” 


Met zijn atletische bouw lijkt de kleine, lichtvoetige student technische natuurkunde geknipt voor sportieve activiteiten. “Toch deed ik niet veel aan sport, toen ik nog erg jong was, maar nu sport ik minstens tien uur per week. Sowieso twee maal twee uur korfbaltraining en vaak nog een wedstrijd in het weekend. Bij trainingen ben ik ruim tevoren aanwezig om met een groepje de palen neer te zetten en alvast wat te gaan inschieten. Verder loop ik hard, zit ik vaak in de fitnesszaal, doe ik aan klimmen en ga ik met vrienden voetballen of basketballen als dat zo uitkomt. Lekker bezig zijn. Als ik geld heb ga ik ook wel eens skiën in Snowworld in Zoetermeer.” 


Pas op de middelbare school leerde hij via vrienden en de gymles diverse sporten kennen. Op zijn dertiende meldde hij zich aan bij de lokale korfbalclub in Oud-Beijerland. Die sport kende hij van een schooltoernooi uit zijn basisschooltijd. Hij kon er zijn sprintkwaliteiten, sprongkracht en spelinzicht goed in kwijt. 


In Delft werd hij lid van Paal Centraal, waar hij in het tweede speelt. Het ontbreekt hem naar eigen zeggen aan voldoende schotvermogen om in het eerste te staan. “Ik zou best in PC 1 willen spelen, maar ben zeer tevreden met mijn plek in het tweede. Als ik maar lekker kan meeballen vind ik het goed.”


Zijn voedingspatroon lijkt niet afgestemd op een sportief leven. “Ik leef absoluut niet gezond, eet veel vette hap. Daarbuiten eet ik toch ook wel veel koolhydraten en als ik zin heb eet ik zo een half brood op.” Hij is fanatiek op de juiste momenten. “Tijdens een studententoernooi sta ik te dollen op het veld. Die gaan meestal nergens om. Maar bij competitiewedstrijden geef ik alles.” Zijn hoogtepunt was het winnen van een internationaal toernooi, vorig jaar in het Schotse Edinburgh, met een team van Paal Centraal, volgens Hamer de leukste club van Nederland. “Het zijn echte feestbeesten, terwijl ze met sporten toch heel fanatiek kunnen zijn. Borrels van Paal Centraal zijn een stuk leuker dan bij studentenverenigingen. De club is een heel goede combinatie van studie- en sportvereniging, dat trekt mij heel erg aan.”


Onomwonden erkent hij dat de balans momenteel meer doorslaat naar de sport dan naar de studie. “Ik zou echt niet weten wat ik zou moeten doen als ik niet meer zou sporten.”


Dit is de laatste sportgek.

Reizigersvereniging Rover en de studentenvakbond LSVb hadden eerder aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen het ministerie. Studenten kregen, in tegenstelling tot reguliere gebruikers, geen vergoeding van hun reiskosten of tijdelijke kaart wanneer hun ov-chipkaart stuk was.

Herbeoordelen
Met de staatssecretaris is nu afgesproken dat afgewezen schadeclaims van studenten de komende tijd opnieuw worden beoordeeld. Ook worden boetes kwijtgescholden. Wanneer een chipkaart stuk gaat, moeten studenten straks binnen negen dagen een nieuwe krijgen.

Digitaal loket
Studenten kunnen binnenkort met hun ov-problemen terecht bij een digitaal declaratieloket op studentenov-chipkaart.nl, zodat ze niet bij verschillende instanties hun geld hoeven terug te vragen.

Sceptisch
Rover blijft sceptisch, ondanks de beloften van Van Bijsterveldt: “Wij zijn blij dat het probleem nu eindelijk serieus wordt genomen, maar we hebben de staatssecretaris eerder mooie afspraken zien maken die niet werden nageleefd”, stelt een woordvoerder.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.