Campus

Sport – Delta 29

Iemand die acht keer op rij Nederlands kampioen wordt, dat moet een unieke prestatie zijn. TU-student Tim van Leeuwen lukte het als lid van het Double V latin formation A-team uit Hoorn.

In Almere beoordeelde de voltallige jury de dansgroep zaterdag unaniem wederom als beste van het land in de categorie latin dance. Dat was voor de elfde keer op rij, waarvan Van Leeuwen alleen de eerste drie titels miste. Volgens trainer Mathijs Mennes is de NK een ‘tussenstop’ op weg naar het WK in Litouwen, op 3 december. Doelstelling is een plaats in de top-5.Landskampioen worden, dat was ook lange tijd de gewoonte van de rugbysters van Thor. De laatste jaren is daar een beetje de klad ingekomen. De laatste titel dateert alweer van 2007. Lange tijd beschikte het team over een groot aantal internationals aan wie nieuwe, onervaren speelsters zich konden optrekken. Die situatie is veranderd. Toch wil de club een nieuwe basis leggen voor toekomstige successen, liet woordvoerster Fanny Ruter voor aanvang van de nieuwe competitie in de Delftse Post weten. “Je streeft natuurlijk altijd het hoogst haalbare na, maar we mikken komend seizoen toch op een plek in de playoffs zodat de dames zich kunnen ontwikkelen om zo de komende jaren weer voor het kampioenschap te kunnen gaan.” Die weg lijkt lang. Het seizoen begon anderhalve week geleden althans met een thuisnederlaag tegen RC Groningen (20-33). Afgelopen zondag bleek RC Tilburg op eigen Brabantse veld veel te sterk voor Thor dat met 50-7 werd aangeveegd. De vraag is of dat erg is, voor een ploeg in opbouw die in mei overigens nog halve finalist was bij de NK sevens.Voorzitter Rikst Dijkstra van de organisatiecommissie keek tevreden terug op de jaarlijkse match races die haar vereniging Broach onder de angstaanjagende noemer Slag om Delft zondag organiseerde op de tussen Hooikade en Zuidwal ingeklemde Kolk. “We hadden tenten op de wal neergezet zodat er toch nog veel nieuwsgierigen naar de wedstrijden zijn komen kijken ondanks de regen”, aldus Dijkstra. Match races bestaan uit korte wedstrijdjes van vijf minuten plus vijf minuten vooraf om de beste startplaats te creëren. Van de negen boten bleek team Feitsma het sterkst. In de finale troefde het drietal team Van der Vegt af, waartoe Broach-lid David van den Berg behoorde. Tips? Jimmy.tigges@hetnet.nl

Het collegegeld gaat omhoog voor ‘langstudeerders’ en zij raken hun ov-kaart kwijt. Ook verdwijnt de studiefinanciering voor de master.

Begroting
Hoe de regeringsplannen er in de praktijk precies uit gaan zien is nog niet helemaal duidelijk. Op 29 november wordt de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer besproken. Voor die tijd willen de studentenorganisaties, waaronder het ISO en de LSVb, de petitie aanbieden aan de minister van Onderwijs.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.