Campus

Sport – Delta 11

Voor de heren volleyballers van Punch zit het verblijf in de derde divisie er na één seizoen alweer op. Het bekende mechanisme van vertrokken spelers en te veel blessuregevallen deed de vorig jaar gepromoveerde ploeg de das om.

“We zijn nooit van het veld geslagen”, vertelt middenaanvaller Harm Houwink, “maar het was toch lastig om voldoende punten te halen.” Vrijdagavond verzuimde het onderaan bungelende Punch om tegen de nummer voorlaatst Sovicos de laatste strohalm te grijpen. Na twee verloren sets kwam de studentenploeg in eigen hal nog terug tot 2-2, maar de laatste set ging weer verloren. Nu degradatie onvermijdelijk is richt de club zich al helemaal op het nieuwe seizoen. Houwink, een van de jonkies, ziet er naar uit. “We zijn op zoek naar een zeer ambitieuze coach, met wie we nieuwe plannen kunnen maken. Ik heb er zin in.”


Laga kijkt intussen vooruit naar wat in corporale kringen als de belangrijkste wedstrijd van het jaar geldt: de Varsity. De laatste keer dat de Oude Vier het hoofdnummer op het kanaal bij Houten won dateert van 1997. De hoogste tijd om komende zondag weer eens toe te slaan. Op het Amsterdamse Nereus na, dat vorig jaar haar 37ste zege behaalde, kwam de Delftse roeivereniging immers het vaakst (30x) als eerste over de finish. Voorzitter Jos van Dam is optimistisch: “Vorig jaar werd Laga derde en dit jaar zijn wij een van de weinige verenigingen die met een sterkere formatie het water op gaat. De kans dat Laga wint is dus zeker aanwezig.” Tja, als zelfs Feyenoord weer eens (theoretisch) kans maakt op de landstitel, waarom dan niet Laga op het winnen van de Varsity? Vooral nu grote troef Olivier Siegelaar speciaal hiervoor even op en neer komt vliegen vanuit het Olympische trainingskamp in Italië om als slagroeier Laga naar de winst op te stuwen. De groep die voor eeuwige roem moet zorgen bestaat verder uit Daan Heskes, Marien Ruppert, Thomas Frederikse en stuurman Ryan den Drijver.

Tot slot. Dansen is plezier voor twee en dient veelal ter ontspanning, maar er worden ook wedstrijden in gehouden. De Delftse studentensalsavereniging SoSalsa! was op 24 maart aanwezig op een salsatoernooi voor studenten in Enschede. Het leverde een eerste, tweede en derde plek op in het gevorderdenklassement en een plaats in de halve finale in de categorie ver-gevorderden. Daar kun je mee thuiskomen, als wedstrijddanser.

De actie van de gemeente tegen fietsoverlast op en rond het station is al begonnen met het plaatsen van honderden extra fietsklemmen en -rekken. Dat gebeurt aan de voorzijde, tussen de tijdelijke trap bij het GWK-kantoor en de kaartautomaten, en aan de achterzijde. Daar komen ze zowel aan de Coenderstraat, bij het busplein en rondom het Berkmanterrein.

Om treinreizigers te wijzen op de stallingen start de gemeente een informatiecampagne. Want volgens Delft gebeurt het nu te vaak dat fietsen buiten de rekken, maar liefst zo dicht mogelijk bij de perrons, worden neergezet. “Terwijl de stallingen die zich iets verder van de perrons bevinden vaak leeg blijven”, aldus de gemeente in een persbericht. 

Delft gaat fietsers ook wijzen op wat er gebeurt als ze zich niet aan het nieuwe strenge regime houden. Want de gemeente gaat intensiever optreden tegen foutparkeren. Twee handhavers gaan vanaf 9 mei dagelijks fout geparkeerde fietsen verwijderen. Als de fiets verplaatsbaar is, wordt deze neergezet op het Nijverheidsplein. Net voorbij de fietsbrug, ter hoogte van de Prinses Irenetunnel, worden fietsrekken geplaatst voor tweehonderd fietsen. Fietsen die zijn vastgeketend, worden eens per week losgeknipt en naar een depot gebracht.

Voordat de handhavers beginnen, komt er eerst nog een weesfietsenactie, waarbij fietsen zonder duidelijke eigenaar worden weggehaald.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.