Campus

Sport

Het onderlinge treffen tussen Dopie en DSHC stond zondag op het sportcentrum niet alleen in het teken van de gebruikelijke prestigestrijd tussen de hockeyclubs van respectievelijk Virgiel en het corps, maar tevens in dat van het degradatiespook.

DSHC bleek het sterkst uit de winterstop gekomen, gezien de 4-0 zege op de studiegenoten. Een volkomen terechte overwinning, vond Daan Bogaerdt van de corpsploeg: “Wij waren een stuk sterker. Onze hele voorbereiding was erop gericht om er voluit op te knallen. We wisten dat we iets beter zijn dan Dopie. Als je er dan vol voor gaat komt dat er ook uit.” Dopie-spits Jochem Pieterse verwachtte in dit cruciale duel een strijd op het scherp van de snede. “Maar dat was zeker van onze kant niet het geval. Het is moeilijk te verklaren waarom. Bij ons zat er iets teveel de rem op.” Door de overwinning wipte DSHC over Dopie heen van de laatste naar de voorlaatste plaats in de eerste klasse.
Misschien moet Dopie zijn hoop richten op een wonderbaarlijke wederopstanding, zoals die lijkt plaats te vinden bij Tutor. Na dertien opeenvolgende verliespartijen, kregen de zaalvoetballers ineens de geest. Eerst werd mededegradatiekandidaat VZ’81/Bascule met 10-1 geklopt, waarna ook Arentsburg eraan moest geloven: 5-4. Tutor komt al enkele seizoenen uit op het op een na hoogste landelijke niveau, de eerste divisie.
Na wat weekends met veel afgelastingen rolt de voetbal ook op de velden weer volop. Ariston’80 boekte zaterdag thuis een 4-3 zege op het Leidse UVS. Door onder meer drie treffers van Maarten Uwland kende de studentenploeg halverwege de tweede helft een riante 4-1 voorsprong. Dom balverlies op het middenveld leidde de 4-2 in, waarna de Leidenaren via een vrije trap zelfs tot 4-3 terugkwamen. “Toen was het nog even billenknijpen”, aldus aanvoerder Alex Duinmeijer. “We waren veel sterker en hadden eigenlijk moeten uitlopen tot 7-3.” De zege was een revanche op de blamage van een week eerder, toen met 7-2 werd verloren bij Quick Steps. Duinmeijer: “Dat was compleet waardeloos. Er was totaal geen beleving.” Ariston’80, dat zijn trainer/coach Jerry de Groot in de zomer na één seizoen weer ziet vertrekken, is volop in de race voor de tweede plaats die rechtstreekse promotie oplevert naar de nog nooit eerder bereikte derde klasse.
Tijdens de NK cross in Gilze-Rijen eindigde de atleet Coos van Buuren zondag als 61ste op de korte cross over 3300 meter, in een tijd van 12.12 minuten, twee minuten langzamer dan winnaar Guus Janssen uit Nijmegen. De TU-student dichtte zich vooraf ook geen kans op een medaille toe: “Ik ben een 800-meterloper. Er zijn veel deelnemers die gespecialiseerd zijn in de drie en de vijf kilometer. Ik ben met mijn 85 kilo veel te zwaar voor deze afstand.”

”Ik ga superveel ervaring opdoen, lekker op mezelf wonen en mijn studentenvereniging ontdekken. Ik heb net de kmt van Virgiel gedaan en ben blij dat ik lid ben geworden. Ik heb veel leuke jongens en meisjes leren kennen.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.