Campus

Sport

De herenploeg van Punch-volleybal is terug in de regiodivisie. Na twee uitnederlagen stond vrijdagavond in de eerste thuiswedstrijd het eveneens gepromoveerde VCV uit Veenendaal tegenover de Delftenaren die ook dit seizoen weer worden gecoacht door Léon Jungschläger.

De start was matig volgens aanvoerder Bas Spikman: “De spelverdeling liep niet zo best, maar dat ging al snel beter.” Zowel de eerste als tweede set werd gewonnen, de derde was echter voor de bezoekers. “Hun middenblok, met twee mannen van boven de twee meter, ging toen heel goed lopen. Gelukkig wisten we de vierde set met hard knokken weer te winnen.” Het leverde de eerste competitiezege op. “Ik denk niet dat we meteen weer voor promotie kunnen gaan, het zal hard knokken worden om ons te handhaven in deze afdeling”, aldus de realistische Spikman.

Hard knokken is het ook voor de hoogst spelende hockeyteams van de TU. Na vijf competitierondes staan zowel heren als vrouwen van DSHC nog altijd op nul punten. Dat geldt eveneens voor de mannen van Dopie. De vrouwen van de laatste vereniging haalden zondag tegen Souburgh de eerste punten binnen door met 3-1 te winnen.

Ariston’80 heeft geheel andere perikelen. De voetbalvereniging dreigt het TU-sportcentrum te verlaten. “Al vele jaren ondervinden besturen (en leden) wekelijks problemen bij het sportcentrum”, aldus bestuurslid Ivo Lechner van de ondersteunende Club van 80, in een nieuwsbrief aan de leden. Met burgervereniging DHL zijn onderhandelingen gaande over de mogelijkheden van verhuizing naar de accommodatie van DHL aan de Brasserskade. Ook Delfia, spelend aan de Mozartlaan, is geïnteresseerd. Ariston’80 heeft met negen heren- en twee vrouwenteams de grootste seniorenafdeling van alle Delftse voetbalclubs.

De Delftse studentenrugbywereld is intussen opgetogen over het IOC-besluit om rugby vanaf 2016 te erkennen als olympische sport. Het gaat om sevens rugby, een snelle variant met korte wedstrijdjes waarbij niet de gebruikelijke vijftientallen maar zeventallen het tegen elkaar opnemen. Namens het Delftse Thor maken Pien Selbeck, Lorraine Laros en Kitty Vloemans momenteel deel uit van de nationale vrouwenselectie. “Zeker Pien en Lorraine maken gezien hun leeftijd een goede kans om in Rio 2016 voor het eerst aan het olympisch rugbytoernooi mee te doen”, denkt bondspersvoorlichter annex DSR-C-speler Jonathan Vondeling. Met de toen ook nog voor Thor uitkomende Xandra Benthem de Grave miste het drietal toppers vorig jaar zowat de hele competitie. Het kwartet bereidde zich met de nationale selectie een half jaar lang voor op het wereldkampioenschap in Dubai waar het Nederlands sevensteam twaalfde werd. Thor kon zich ternauwernood handhaven op het hoogste niveau. Dit seizoen vergaat het de Thor-dames met hun internationals in de gelederen een stuk beter. Zondag werden in Nijmegen The Wasps met 24-0 verslagen. Thor staat na vier overwinningen en één nederlaag op de derde plaats.

Studentenvakbond VSSD heeft een imagoprobleem. Dat zegt voorzitter Thomas Dekker deze week in Delta. “We worden toch een beetje gezien als ‘de boekenclub’.” Het beeld van een vereniging wordt deels bepaald door de individuen in het bestuur, beweert Dekker. “Zijn dat populaire mensen, dan wordt de vereniging anders bekeken. We moeten laten zien wat we doen.” Dat kan volgens Dekker met mond-tot-mond-reclame en publiciteit.

Zie ook: ‘We kunnen overal tegenaan schoppen’

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.