Campus

Sport

De korfballers van vierdeklasser Paal Centraal speelden zaterdag, net als een week eerder tegen Nikantes (10-10), in eigen zaal gelijk tegen SEV (11-11).

Door het krachtsverschil tussen de twee vakken van Paal Centraal kwamen de bezoekers uit Leidschendam regelmatig op twee punten voorsprong, waarna het andere PC-vak in de aanvallende beurt de stand steeds weer gelijktrok. “In de slotfase verdedigden beide teams zo goed, dat er geen kansen meer kwamen om te scoren”, aldus PC’er Marco Rot. Vooraf hoopten de Delftenaren, die de zaalcompetitie slecht waren begonnen, met een overwinning aansluiting te vinden met de middenmoot. “We hebben best goed gespeeld, maar hadden helaas net niet genoeg vermogen om het af te maken. We misten de finesse en het juiste killer-instinct. Toch gaan we nu weer de goede kant op.”

Dat geldt niet helemaal voor de heren hockeyers van DSHC die een terugkeer naar de districtstopklasse in het zaalhockey kunnen vergeten. Zaterdag werd in sporthal De Schilp in Rijswijk weliswaar met 6-3 gewonnen van Voorne, maar het daarop volgende potje tegen Leonidas ging met 6-4 verloren. Na zes van de tien duels staat de Delftse corpsploeg op de vierde plaats, met zeven punten. De achterstand op koploper Rijswijk, (16 uit 6) lijkt niet meer in te halen.

Bas Verheugt en Floris Freeman keerden maandagochtend in opperbeste stemming terug van Oostenrijk naar Nederland. De twee bestuursleden van studievereniging VCV Leonardo da Vinci torsten een indrukwekkende beker met zich mee. De trofee werd veroverd tijdens het NSK yukigassen, nabij Innsbruck. Yukigassen? “Een soort trefbal met sneeuwballen”, aldus Freeman. Yuki en gassen zijn Japans voor sneeuw en wedstrijd. Japan is de bakermat van deze wintersport. Twee zeventallen, bijgestaan door een captain langs de lijn, moeten een vlag aan de overzijde van het veld zien te veroveren. Wie geraakt wordt door een sneeuwbal moet het veld verlaten. Op het terrein staan schuimrubberen muurtjes als mogelijke schuilplaats. Freeman: “Tactiek speelt een belangrijke rol. Als je meteen naar voren rent om de vlag te pakken, word je natuurlijk uitgegooid. Het is zaak om eerst de tegenstander zoveel mogelijk uit te dunnen.” Het Delftse tweetal pakte de titel in een gecombineerd team met studenten uit Groningen en Enschede.

Hoogspringer Douwe Amels leverde zondag een huzarenstukje tijdens de Indoor Groningen door over een hoogte van 2.14 meter te springen. De achttienjarige Drachtenaar plaatste zich daarmee voor het junioren-WK atletiek in juli in het Canadese Moncton. Zijn persoonlijk record stond op 2.07 meter. In de zomer van 2009 werd hij al Nederlands juniorenkampioen. Op het moment dat hij in Groningen voldeed aan de limiet voor Canada was Amels nog officieel eerstejaars student maritieme techniek, maar op twitter.com liet hij een dag na de wedstrijd weten zich de dinsdag daarop te gaan uitschrijven aan de TU Delft. 

Dit blijkt uit een inventarisatie van Yesdelft. De 39 bedrijfjes die onderdeel zijn van de incubator trekken veel geld uit het buitenland aan. In 2008 was dat een bedrag van in totaal vijf miljoen euro aan. Tachtig procent daarvan komt uit het buitenland.

De 39 bedrijven boekten in 2008 een omzet van negen miljoen euro en het aantal medewerkers groeide van 46,6 fte naar 141,1 fte. Dat laatste aantal staat los van de oprichters van de bedrijven. Die staan nog eens voor 93,9 fte. In 2008 verlieten negen technostarters Yesdelft en gingen op eigen benen verder.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.