Campus

Sport

Normaal gesproken laten rugbyers zich niet zo snel afschrikken door kou of slechte terreinomstandigheden. Zondag werd echter het enige rugbyveld op het sportcentrum afgekeurd.

Dat was jammer, want zowel voor de heren van DSR-C als die van Thor stond er een alles-of-niets-wedstrijd op het programma. In het duel van eerstgenoemden tegen REL uit Etten-Leur zou worden gestreden om de onderste twee posities in de ereklasse en daarmee om de kansen op handhaving op het hoogste landelijke niveau. De wedstrijd van Thor kon wel worden afgewerkt, maar op het veld van tegenstander Sparta. Het ‘thuisduel’ in Capelle aan de IJssel had als inzet de verdeling van de bovenste twee plekken in de vierde klasse. “Het was een lekker pittige wedstrijd”, vertelt captain Francis Ndonga wiens ploeg met 19-11 ten onder ging. “Beide teams gingen tot het uiterste, maar ik denk dat de beste heeft gewonnen. Zij maakten gebruik van een paar fouten bij ons waardoor ze konden scoren.” De titelkansen zijn met een wedstrijd minder voor de boeg dan Sparta plus twee punten achterstand flink geslonken, weet de aanvoerder. De kloof met nummer drie is echter zo groot dat de tweede plaats verzekerd lijkt en die geeft straks recht op een play-off voor promotie naar de derde klasse.
De volleyballers hadden weinig last van het onaangename weer. Vrijdagavond traden de heren van Punch in een warme hal aan tegen het derde van Taurus, overigens niet te verwarren met de Delftse studentenvoetbalclub met diezelfde naam. De gepromoveerde TU-ploeg zit dringend verlegen om wedstrijdpunten, wil zij ook komend seizoen in de derde regiodivisie uitkomen. “De eerste helft van de competitie ging het redelijk goed”, vertelt Koen Keijsers. “Na de kerstvakantie gaat het wat minder, onder meer omdat we drie geblesseerde spelers missen.” Twee keer leed zijn team in het nieuwe jaar een kansloze nederlaag, maar tegen Taurus had er volgens de heren-1-speler meer in gezeten. “Het ging best goed. We waren wat beter aan elkaar gewend met de nieuwe groep, maar we hebben toch maar één setje gepakt.” Keijsers vestigt zijn hoop op de komende wedstrijden tegen Florie/NCV 2. Tegen de hekkensluiter kunnen flink wat punten gepakt worden.
De dames van Punch konden op dezelfde avond tegen Netwerk de punten goed gebruiken om lekker veilig in de middenmoot mee te kunnen blijven draaien. Het duel op het sportcentrum kende een spectaculair verloop. Na twee sets (20-25, 23-25) stond de ontmoedigende tussenstand 0-2 op het scorebord. De Delftse studentes hadden blijkbaar wat tijd nodig om hun draai te vinden, maar toen ging het ook goed. Met ruime marges trokken zij de laatste drie sets naar zich toe (25-21, 25-11, 15-8), waardoor toch nog de zege werd binnengehaald.

 De MEC-pool is een groepje ondersteunend personeel dat twaalf medewerkers telt. Negen van hen moeten overgaan naar de UD. Eén medewerker met een tijdelijk contract is al vertrokken. Twee medewerkers zijn boventallig verklaard.

Het verplaatsen van de MEC-pool naar de UD is bedoeld om de faculteit 3mE financieel te ontlasten. Tegelijk biedt de verplaatsing de mogelijkheid een weeffout van het OOD (Organisatie Ondersteunende Diensten) weg te werken. De Onderdeelscommissie (OdC, de OR van de faculteit) en OR vinden dat de verplaatsing eigenlijk bij de OOD geregeld had moeten worden.

Tijdens de OR-vergadering op 2 april bleek dat rond de overheveling de regels niet goed zouden zijn toegepast. De OdC zou daardoor zijn gepasseerd. Daarnaast vrezen OR-leden een schadeclaim omdat een van de pool-leden mogelijk onterecht boventallig is verklaard. De OR wil daarom dat de procedure opnieuw wordt doorlopen. Daarvoor zouden de brieven van de decaan aan de MEC-medewerkers over de herplaatsing moeten worden ingetrokken, ook al leidt dat tot onzekerheid bij de mensen die zich nu ‘veilig’ voelen.

De OR denkt overigens dat het bij de MEC-pool niet bij de twee boventalligen zal blijven. Gevreesd wordt dat er nog twee arbeidsplaatsen sneuvelen.
Ook verwacht de OR dat 3mE wellicht extra financieel voordeel zal hebben van de verplaatsing van de MEC-pool. De MEC’ers drukken nu volledig op het budget van de faculteit. Als 3mE deze mensen via de UD inhuurt, zou 3mE ervan profiteren dat deze mensen ‘gesubsidieerd’ en dus voordeliger zijn.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.