Campus

Sport

Tevreden, maar toch ook een tikkeltje teleurgesteld keerden internationals Philip Heijkoop en Lex Janssen eind juli terug van het WK-lacrosse in Manchester.

De twee Delftse studenten nestelden zich met het Nederlands team in de internationale subtop, maar even leek er nog meer in te zitten. “Onze doelstelling was bij de eerste tien eindigen, dus als je dan achtste wordt is dat zeker niet slecht”, aldus Heijkoop. Na de groepsfase overleefde Nederland de twee vervolgronden. Even leek het Nederlands team te gaan stunten toen het halverwege de kwartfinale tegen Japan, de nummer drie van de wereld, met 7-6 leidde. “Toen viel onze sterkeeper geblesseerd uit en gingen de kopjes hangen. We waren even heel dichtbij de vierde plaats en toen ineens niet meer.” Nederland verloor met 14-8. Van de schrik kreeg Oranje in de strijd om de vijfde tot en met achtste plaats een veeg uit de pan tegen Duitsland (14-1). De ploeg herstelde zich uitstekend tegen Schotland, dat met een nipte zege (11-10) genoegen moest nemen. “Een geweldige pot. Als we nog dertig seconden hadden doorgespeeld, was het gelijk geworden.”

Bij het open NK ligfietsen op 4 juli ging het ook om seconden. Uiteindelijk kon de luchtvaart- en ruimtevaarttechniekstudent David Wielemaker zich het predikaat Nederlands kampioen opspelden. Op de Tilburgse baan die genoemd is naar de legendarische baanwielrenner Jan Pijnenburg uit die stad bleef de Delftenaar de nummer twee, de Delftse alumnus Pieter Hollebrandse, net voor. Er deden twintig coureurs mee aan dit open kampioenschap. “Het ging niet gemakkelijk, maar ik had een goede dag”, verklaarde de winnaar die zich de afgelopen twee jaar steeds fanatieker is gaan toeleggen op zijn sport. “Er zaten twee renners vlak achter mij. De competitie was heel close.” De eindrangschikking was het resultaat van drie verschillende races: één van een uur linksom rijden, één van een half uur rechtsom en daar tussendoor een tijdrit van twee kilometer. “Vreemd genoeg ging het in de halfuurwedstrijd langzamer dan in de wedstrijd van een uur”, aldus de man die een bokaal in de vorm van een Kruikenzeiker in ontvangst mocht nemen.

Minder goed nieuws komt er van de honkballende studenten van Hitmanics. Runner-up Hellevoet Athletics was zaterdag op het terrein van Blue Birds aan de Mekelweg veel te sterk: 21-2. Vorig seizoen draaide het eerste team van Hitmanics hoog mee in de vijfde klasse. Het verblijf in de vierde klasse verloopt dit seizoen heel wat minder voorspoedig. Twaalf van de dertien competitieduels gingen verloren. Pitcher Richard den Breejen wijt dit aan het van het begin af aan ontbreken van enkele langdurig geblesseerden. “Tijdens het seizoen zijn er nog een paar afgevallen. Met veel nieuwe mensen in de ploeg worden er nu eenmaal meer fouten gemaakt.”

Tufts University (US) is trying to curtail unregulated student sex. According to the university’s student newspaper, ‘The Tufts Daily’, the university’s Office of Residential Life and Learning has banned “any sex act in a dorm room while one’s roommate is present”, while further stipulating that “any sexual activity in the room should not interfere with a roommate’s privacy.” The office said the new policy stemmed from numerous complaints by students “uncomfortable with what their roommates were doing in the room”.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.