Campus

Sport

De rugbysters van Thor slaagden er zondag niet in om een nieuwe landstitel toe te voegen aan hun imposante reeks van elf titels in zeventien jaar tijd.

In de finale van de play-offs gingen de Delftse dames met 34-5 onderuit tegen the Wasps uit Nijmegen.

In de voorafgaande poule was Thor op flinke achterstand van the Wasps geëindigd. Toch schatten de Delftsen hun kansen vooraf in op 50 procent, volgens captain Sanne Pelt. “Tijdens de poulewedstrijden misten we nogal wat speelsters. Pas in de halve finale tegen Utrecht speelden we op volle sterkte. Dat was onze beste wedstrijd. Die hebben we dan ook gewonnen.”

Waarom het zondag in de eindstrijd op het nationale rugbycentrum in Amsterdam niet lukte was Pelt, die vanwege een hersenschudding gefrustreerd vanaf de kant moest toekijken, niet duidelijk. “Het lukte ons niet te spelen zoals we denken te kunnen.” Bij een tussenstand van 0-7 scoorde Rita Wiri weliswaar de aansluitende try (5-7), maar vervolgens liepen de Nijmeegsen steeds verder uit. Pelt: “Na de rust liepen hun fullback en wingers steeds door onze verdediging.”

Ook het TU-hockeyteam lijkt de titel te kunnen vergeten, al gaat het hier slechts om de B-poule van de bedrijfscompetitie. Na het verloren openingsduel in oktober schreef de ploeg alleen nog maar winstpartijen op zijn naam. Tot vorige week, toen er een rechtstreekse aanval op de koppositie gedaan werd tegen het ongeslagen ministerie van verkeer en waterstaat.

“Het was een enorm spannende wedstrijd”, volgens aanvoerder Ruben Jongejan. “Zij hadden de betere spelers, maar we deden zeker niet voor ze onder.” Kort na de pauze egaliseerde de TU-ploeg de voor de rust opgelopen achterstand van 1-0. “Helaas wisten ze daarna een spits te bereiken die was blijven hangen en over het hoofd was gezien, waardoor we uiteindelijk met 2-1 verloren.” Het kampioenschap heeft Jongejan uit hun hoofd gezet. “Als we het goed hebben begrepen, zit er nog wel een promotie in naar poule A, als we onze tweede plaats weten te behouden.” Het team is nog altijd op zoek naar een vaste keeper.

Als de american footballers van Delft Dragons een extra speler nodig hebben, is dat geen probleem. Voor de thuiswedstrijd tegen Den Haag Raiders werd op kosten van de sponsor een quarterback uit Canada overgevlogen. Dat hielp, want op Bevrijdingsdag behaalden de Dragons eindelijk de eerste, broodnodige overwinning. Na de rust wist de Delftse ploeg een 0-12 achterstand om te buigen naar een eindscore van 20-12. Door de zege houden de Delftenaren, na eerder drie maal verloren te hebben, een theoretische kans op de play-offs en dus op de Tulip Bowl, ofwel het landskampioenschap. (JT)

Op Bevrijdingsdag behaalden de Delft Dragons eindelijk de eerste, broodnodige overwinning, op Den Haag Raiders. (Foto: Sam Rentmeester/FMAX)

De rugbysters van Thor slaagden er zondag niet in om een nieuwe landstitel toe te voegen aan hun imposante reeks van elf titels in zeventien jaar tijd. In de finale van de play-offs gingen de Delftse dames met 34-5 onderuit tegen the Wasps uit Nijmegen.