Campus

Sport

Afgelopen vrijdag begonnen zowel het eerste dames- als het eerste herenteam van Punch het competitieseizoen. De herenvolleyballers wisten met 4-0 te winnen van Leython DC, de dames verloren met 0-4 van dezelfde club.

Middenveldster Kyra de Korte: “We hebben hard gestreden, maar ik merkte dat we nog moeten wennen aan ons nieuwe team. Leython kon scoren door onze fouten, omdat zij al wel op elkaar ingespeeld waren.” De winst van de heren was daarentegen een aangename verrassing. In de vorige competitie wonnen de Leiderdorpers van Punch. Diagonaalaanvaller Koen Keijsers is tevreden: “We hebben goed gespeeld. Alleen in de derde set stond Leython voor, maar over de hele wedstrijd gezien hadden ze weinig kansen.” De heren zijn vastberaden om meer overwinningen te behalen en promotie te maken. Keijsers: “Vorig jaar hadden we in de winter een dip. Dit jaar gaan we onze missie afmaken.”
Op zaterdag werd in de zonovergoten heuvels rondom Sint Geertruid het Nederlands Studenten Kampioenschap Wielrennen op de weg 2008 verreden. Hoewel WTOS met een grote groep aanwezig was, moesten de Delftse wielrenners de eretitels afstaan aan respectievelijk Dion Beukeboom uit Ouderkerk aan de Amstel en Noortje Tabak uit Bergeijk. WTOS-secretaris Suzanne de Lange: “Het was een zware wedstrijd voor WTOS. Onze deelnemers zijn voornamelijk amateurs, die het op moesten nemen tegen eliterenners.” Alleen Delftenaar Emmanuel van Ruitenbeek behaalde een plaats in het eindklassement. De titelverdediger eindigde als twaalfde van de licentiehouders.
Ook de deelnemers aan de door Proteus georganiseerde Pinewood University Eights profiteerden van het heerlijke weer. Achtkoppige teams van dertien Nederlandse en vijf buitenlandse universiteiten namen het tegen elkaar op op de 2008 meter lange baan. De TU Delft behaalde een mooie eindscore. In beide A-finales wonnen de Delftse teams met 07:14.51 voor de DU8+ en 06:09.76 voor de U8+. De TU Delft-cup werd eveneens gewonnen door de TU Delft, met een tijd van 26:04.42.
Het klimaat is sporters niet altijd goed gezind. Om zich voor te bereiden op de grillen van moeder natuur deden zes leden van Alpenclub DSAC mee aan het Snow Safety Event in Scheveningen. Zij leerden hier hoe zij met behulp van zogenaamde sneeuwpiepers lawineslachtoffers kunnen opsporen. DSAC-bestuurslid Wouter van der Gronden is enthousiast over het evenement: “Deze dag was enorm leerzaam. De sneeuwpieper is lastig te gebruiken. We hebben uitleg gekregen over verschillende modellen. Snel en accuraat gebruik van de pieper is van levensbelang. Als iemand binnen vijftien minuten gevonden wordt, is zijn overlevingskans negentig procent. Na een half uur is dat nog maar vijftig procent.” De dag werd afgesloten met een praktijkoefenening en een ludiek kampioenschap sneeuwpieps zoeken. Na deze droogoefening op het Nederlandse strand kunnen de deelnemers komende winter met een iets veiliger gevoel de bergen in. (AvdP)

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.