Campus

Sport

Elk nadeel heeft zijn voordeel, maar soms geldt ook het omgekeerde. Rugbyclub Thor kan trots zijn dat met Xandra van Benthem, Lorraine Laros, Pien Selbeck en Kitty Vloemans vier speelsters door de rugbybond werden opgeroepen voor de nationale sevens-selectie.

Het slechte nieuws is dat de vier toppers met onmiddellijke ingang niet meer beschikbaar zijn voor hun eigen club. Zij gaan zich voorbereiden op het WK sevens-rugby dat in april in Dubai wordt gehouden. Het zeven-tegen-zeven-rugby – een team bestaat normaliter uit vijftien spelers – is sterk in opkomst. Het damesteam van Thor gaat zware tijden tegemoet. De twaalfvoudige landskampioen staat voorlaatste in de ereklasse en kampt door blessures toch al met een uitgedunde selectie.
Met de hockeyers van DSHC gaat het evenmin goed. Zondag kregen de heren met 4-0 klop van Asvion. Het was de zevende nederlaag in negen duels, waarin verder tweemaal werd gelijk gespeeld. De Virgiliaanse collega’s van Dopie (2-4 verlies tegen Leonidas) doen het niet veel beter en staan met drie punten voorlaatste. De twee laagvliegers uit de eerste klasse B treffen elkaar komende zondag op het sportcentrum.
Op de late maandagavond werden de clubkampioenschappen van Wave in het Kerkpolderbad afgewerkt. Mo Liems (50 meter vlinderslag en 50 meter vrije slag), Joana Carneiro (idem) en Negar Sanaan Bensi (50 meter schoolslag en 100 meter wisselslag) vielen alle drie tweemaal in de prijzen. “Vooral de tijden van de heren op de 50 meter vrije slag gaven vertrouwen voor een eventuele kwalificatie van een Wave-estafetteteam voor de NK in juni komend jaar”, aldus een tevreden zwemcommissaris Victor den Heijer.
De zes Winterse Wippolderlopen van De Delvers vormen ook een soort clubkampioenschap. Klassementsaanvoerder Peter Jan Laverman moest vorige week woensdag bij de tweede editie zijn meerdere erkennen in Martin Bloemendaal. Twee ronden lang liepen beide mannen samen aan kop, waarna laatstgenoemde in de derde ronde toesloeg. Na de 6,9 kilometer kwam hij als eerste over de finish in 23.41, twintig seconden vóór Laverman. “Die twee zijn aan elkaar gewaagd”, aldus WWL-organisator Rob Mulders. “Het was gewoon afwachten wie zijn beste dag had.” Bij de vrouwen was de snelste tijd, over 4.6 kilometer, voor Ingrid Verhoef (21.44). Zij was overigens de enige deelneemster. Bij de vorige WWL eindigde Verhoef als vijfde en laatste, omdat zij per vergissing een veel te lange afstand liep.
Die Martin Bloemendaal is trouwens op dreef. Zondag kwam de ingenieur civiele techniek sterk voor de dag bij de Zevenheuvelenloop bij Nijmegen. Zijn eindtijd van 54.36 was goed voor een 98ste plaats in de categorie mannen tot 34 jaar, waarvan het wedstrijdveld uit 4251 deelnemers bestond. Hij was 42 seconden sneller dan clubgenoot Marco Janssen die de vijftien kilometer in 55.12 minuten voltooide. Winnaar Ayele Abshiro, uit Ethiopië, deed er 42.17 minuten over. 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.