Campus

Sleutelen aan jezelf

Ieder zijn mankementjes. Maar veel van die ongemakken fiks je gewoon met een simpele app.
Creatievelingen kunnen niet rekenen en techneuten kunnen niet spellen. Zomaar wat vooroordelen die maar al te vaak kloppen.

Sterker nog: ook veel creatievelingen kunnen niet spellen. Zonde! Want dan mag je nog zo’n prachtig, wetenschappelijk onderzoek hebben gedaan; het komt alles behalve lekker uit de verf als je paper knalt van spelfouten. Kom op: als basisscholieren zich momenteel massaal opgeven voor het tv-programma ‘Spellingstrijd’ (of was het nou spellingsstrijd?), kun jij als TU-student toch niet achterblijven bij het opkrikken van je taalkunde? De app is nog een leuk speeltje ook, zie het als een variant op de sudoku of kruiswoordpuzzel die je anders zou maken op je strandmatje. Elke dag ontvang je vier meerkeuzevragen op je telefoon, en per week komen de meest voorkomende spellingsitems voorbij, compleet met uitleg. Zo train je je taalvaardigheid vliegensvlug.


Nou, dan is dát probleem vast opgelost. Maar soms mankeer je iets dat zich lastiger laat tackelen met brain training. De app Moet ik naar de dokter? beantwoordt de hamvraag aan de hand van wat simpele vragen. Stuurden alle vorige medische apps je bij elk verdacht vlekje, kuchje of kriebeltje met bloedspoed naar de eerste hulp, deze app laat zien wanneer het allemaal best meevalt of nog wel een dagje kan wachten. Lekker Hollands. En een tikkeltje link, want soms is er natuurlijk wel echt wat aan de hand. Gebruik dus je – tenminste wel nog gezonde – verstand, plak een pleister en smeer ‘m met die spellingsapp naar het strand! 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.