Er is deze week minstens een gelukkige student aan de TU. Het is degene wiens fiets in de nacht van dinsdag op woensdag werd gestolen en ‘m vrijwel meteen weer terug heeft.
Zijn of haar dank zal allereerst uitgaan naar de alerte motoragent die in rond kwart voor twee een 20-jarige Delftenaar aansprak die met een vouwfiets op zijn fiets op de Oostsingel liep.
Zijn of haar dank zal ook uitgaan naar die Delftenaar, omdat hij kwam met een wel erg makkelijk door te prikken smoes. Toen de motoragent wilde weten waarom hij diep in de nacht met een vouwfiets achterop door de stad ging, verklaarde de Delftenaar dat het rijwiel van zijn broer was en dat hij het wilde opknappen.
Eén telefoontje naar die broer was voldoende: de broer wist van niets. Toen kwam de aap uit de mouw en bleek dat de Delftenaar de fiets in de TU-wijk had gestolen.
UT-Nieuws meldt dat ze aanvankelijk was uitgenodigd voor de lang tevoren aangekondigde lezing, die dinsdag plaatsvond in een congreszaal van de Universiteit Twente. De studievereniging bedrijfskunde, die Scheringa had ingehuurd, maakte maandag ineens bekend dat de pers niet welkom was.
De belangrijkste reden was dat de gevallen bankdirecteur een hoger tarief vraagt voor lezingen waarbij pers aanwezig is. De studievereniging zou een claim kunnen verwachten als er toch over de lezing zou worden bericht. UT-Nieuws kreeg te verstaan dat eventuele schade op haar zou worden verhaald. Ook studenten werden met hetzelfde dreigement gewaarschuwd dat ze niet mochten twitteren of bloggen over de lezing.
Dat gebeurde toch en ook UT-Nieuws liet zich niet afschrikken. Een verslaggever van UT-Nieuws, die naar binnen glipte, werd echter alsnog herkend door een voormalig studentlid van de universiteitsraad. Zonder opgaaf van reden en onder begeleiding van de lijfwacht van Scheringa werd hij de congreszaal van de universiteit uitgezet.
Het college van bestuur veroordeelt de handelswijze van de studievereniging scherp. ‘De gebouwen van deze universiteit zijn in principe openbaar. Dus ook de bijeenkomsten die daar plaatsvinden’, zei collegevoorzitter Flierman in UT-Nieuws.
Uit het verslag dat de krant nog wist te produceren, blijkt dat Scheringa zijn gehoor niet erg kon boeien. De media speelden volgens hem een belangrijke rol bij het omvallen van de DSB-bank en op vragen naar spaardersleed antwoordde hij ontwijkend.

Comments are closed.