Education

Rood zet fout met huisbaas recht

De SP-jongerenorganisatie Rood heeft een ‘gouden pluim’ uitgedeeld aan de Groningse huisbaas Henk Bulten. In 2010 werd hij nog onterecht door de organisatie beschuldigd van huisjes melken.


Rood kreeg in 2011 geen klachten over Bulten. Een prestatie, volgens de SP-jongeren. “Achthonderd huurders en geen enkele klacht. Daar zouden meer huisbazen een voorbeeld aan moeten nemen”, zegt Rood-bestuurslid Daan Brandenbarg in een persbericht.In 2010 riep de organisatie Bulten uit tot ‘huisjesmelker van het jaar’. De Groningse kamerverhuurder werd ervan beschuldigd dat hij studentes liet strippen voor een kamer, onveilig asbest had laten verwijderen en onaangekondigd badkamers binnenliep. Al snel bleek dat de aantijgingen aan het adres van Bulten niet hard konden worden gemaakt. De organisatie bood uiteindelijk haar excuses aan en beloofde haar onderzoek in het vervolg grondiger te zullen doen.

Als langstzittende Statenlid van Zuid-Holland is Waterman de geestelijke vader van een lange reeks kustuitbreidingen, vanaf de Tweede Maasvlakte in het zuiden tot aan de Seaport Marina IJmuiden in het noorden.

Waterman, die eind vorig jaar promoveerde bij Civiele Techniek en Geowetenschappen, lanceerde zijn visie voor het eerst in het `Plan Waterman’ (1980). Hij stelde een uitbreiding van de kust richting zee voor waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van natuurlijke processen. In het plan wordt de historische kustlijn uit de zeventiende eeuw van Nederland bij benadering hersteld door middel van zandsuppleties.

Vlaamse baggerbedrijven en ingenieursbureaus lijken geïnspireerd door Watermans principe van ‘Bouwen met de Natuur’. Zes bedrijven, waaronder Arcadis, willen de zandhappende zee te lijf gaan door een reeks eilandjes aan te leggen op enkele kilometers van de Vlaamse kust. Het idee is uitgewerkt in het plan ‘Vlaamse Baaien 2100’.

 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.