Education

Rock ’n roll sunday

Dat rock ‘n roll ook in 2011 nog uitermate populair is, bleek zondag in het cultuurcentrum. Zowel beginners als ervaren dansers werkten zich twee uur lang in het zweet om hun moves te verbeteren.

En niks vetkuiven of pettycoats, maar gewoon in spijkerbroek. De dansavonden starten elke zondag om 20.00 uur en in het eerste uur leer je nieuwe passen. 


http://rockndelft.nl

Met al het kerstgeweld en aanverwante party’s in aantocht is het een verademing om rustig het theater in te duiken, dit weekend. Nou ja, rustig; het is Bourgondisch toeven pal voor de Delftse planken, met veel eten, drinken, feest en humor.
Dat begint in Speakers, vrijdag. Tijdens een volle avond Comedytrain zie je optredens van verschillende stand-up comedians, onder wie Thijs van Domburg. Een mooie plek om je weekend te beginnen; niet voor niets is het BNN-programma ‘De Lama’s’ er ooit begonnen.
Theater De Veste brengt zaterdag theater van een heel andere orde, tijdens Cubaanse avond. Een totaalpakket voor wie wel van een beetje spektakel houdt: het feest begint met een Cubaans buffet (lees: tortilla’s, mojito’s en ander lekkers – wel even apart reserveren) en loopt over in een optreden van het Creole Choir of Cuba. Klínkt niet meteen heel swingend, is het wel. ‘Cuba’s best bewaarde geheim’ voert je langs een hoop fijne muziek en langs de muzikale geschiedenis van het eiland. De zangers – afstammelingen van Haïtiaanse voorouders – zingen Creoolse, zeventiende-eeuwse Haïtiaanse protest- en voodooliederen.
En het mooiste: kiezen hoeft niet! Alle evenementen lopen bijna naadloos in elkaar over en eindigen met een afterparty in De Veste. Gratis. Mooier kun je een theaterweekend toch niet besluiten?

Comedytrain, op vrijdag 10 december vanaf 20.30 uur in Speakers. Toegang: € 10. www.speakers.nl
Cubaans theaterbuffet, op zaterdag 11 december vanaf 18.00 uur in Theater De Veste. € 22,50 p.p. Aansluitend: Creole Choir of Cuba, om 20.15 uur. Toegang: € 28,50.

www.theaterdeveste.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.