Education

Radboud-docenten willen offline

Heeft de hele Nijmeegse Radboud Universiteit eindelijk campusbreed draadloos internet, is het weer niet goed: docenten klagen dat hun colleges verstoord worden door studenten die online spelletjes spelen en filmpjes kijken.

De klagende docenten zouden het draadloze internet liefst uitzetten in de collegezaal, maar volgens de Nijmeegse ict-afdeling is dat niet eenvoudig. Het netwerk bestaat uit vele wifi-zenders: als de een wordt uitgezet, gaat de ander harder stralen. Met als gevolg dat er aan de randen van de collegezaal nog steeds bereik is.

Wellicht krijgen docenten de mogelijkheid om een geïsoleerd gelegen, wifi-loze collegezaal te kiezen, maar voorzitter Judith Rotink van de Nijmeegse studentenraad betwijfelt of dat helpt. “Studenten kunnen dan nog steeds het internet op, via de verbinding van hun mobiele telefoon”, zegt ze tegen RU-nieuws.

Bij roeivereniging Laga kijken ze er al een heel jaar reikhalzend naar uit, de Varsity: de Wedstrijd der Wedstrijden. Zondag wordt de 127ste editie gevaren op het Amsterdam Rijnkanaal bij Houten. De traditie werd geboren op 2 juli 1878, toen de uitgedaagde Lagaaiers een wedstrijdje wonnen van hun Leidse rivaal Njord. Op het hoofdnummer van deze vooral in corporale kringen hoog aangeslagen roeiwedstrijd is de Oude Vier van Skadi, met onder anderen de Olympiërs Mitchel Steenman en David Kuiper aan boord, een van de grote favorieten. De Rotterdammers wonnen niet alleen de laatste vier edities, maar deden dat ook nog eens in steeds dezelfde bezetting. Als dat zondag voor de vijfde maal op rij lukt, zou dat een unieke prestatie zijn. De Lagaaiers snakken inmiddels ook naar een overwinning. Het totaal aantal Delftse zeges staat op het respectabele aantal van dertig, maar het laatste gouden Varsity-blik dateert alweer van 1997. De hoogste tijd dus voor een nieuwe zege, vindt ook voorzitter Joost van der Weiden: “Laga is in twee jaar gegroeid van 250 naar 500 leden. De ontwikkeling van onervaren roeiers naar toproeiers kost een paar jaar en dus zal het winnen van de Varsity niet lang meer duren”, zei hij enkele weken geleden. “Ik durf mijn geld te zetten op 2011, maar wie weet wint Laga dit jaar al”, aldus de optimistische preses die sowieso op een finaleplaats rekent. De boot die het waar moet gaan maken bestaat uit het viertal Van Oostveen, Ruppert, Heskes, Kuijk en stuurman Den Drijver.
Aan 127 edities is het met Pasen door de Delftse schaakvereniging DSC georganiseerde OGD Prinsenstadtoernooi nog lang niet toe. De opkomst bij de derde aflevering in de aula van het Grotius College was met 138 deelnemers, onder wie vijf grootmeesters, wel weer groter dan in beide voorgaande jaren. De strijd om de winst speelde zich in de A-groep af tussen de grootmeesters Dimitri Reinderman en Sergey Fedorchuck uit de Oekraïne. Beiden verspeelden hun eerste halve punt tijdens de onderlinge remisepartij in de vijfde ronde. In de slotronde versloeg Reinderman, die zijn titel verdedigde, Roger Meng. Omdat Fedorchuck in een boeiende partij tegen de Bosniër Pedrag Nikolic genoegen moest nemen met een remise, ging de titel naar Reinderman, met 5.5 punten uit 6 partijen. Melchior Vesters en Michael Bekker grepen de hoofdprijs in de B- en C-groep.
Intussen werkten de basketballers van Punch op het sportcentrum een van hun laatste thuiswedstrijden af. De Delftenaren hadden weinig moeite met laagvlieger High Five, dat er met 71-51 van langs kreeg. Drie speelronden voor het einde van de competitie staat de ploeg van Jan Sikking op de negende plaats van de promotiedivisie, met 18 punten uit 21 duels. Er staan nog vier teams onder Punch. (JT)
 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.