Science

Proposition

Raising objections is way easier than countering them.

‘Role of microstructural geometry in the deformation and failure of polycrystalline materials’, PhD-thesis by Zahid Shabir (Faculty of Civil Engineering and Geosciences).

/em>

De laatste jaren speelde Laga een zeer bescheiden rol in het prestigieuze hoofdnummer van het lang geleden zelf in het leven geroepen roei-evenement de Varsity. Zondag leverde de Oude Vier een puike prestatie door op het kanaal bij Houten als derde de finish te passeren na drie kilometer ultieme krachtsinspanningen. “Dat geeft aan dat we op de goede weg zijn”, aldus wedstrijdcommissaris B. Huisman. De als kanshebber voor de top-3 getipte ploeg van Proteus trok zich vrijdag terug vanwege een blessure van slagroeier Roeland Lievens. Wel aan de start, maar dan in een ander nummer, verscheen Maarten van Blokland. Hij won als skiffeur met ruime voorsprong het beginnelingenveld. Laga kon vier ‘getrokken blikken’ vieren. Behalve de lichte vier zonder stuurman en de lichte acht won ook de overnaadse vier van zowel mannen als vrouwen in hun categorie. 

In een andere watersport waren leden van het Delftse Wave succesvol. Het gecombineerde heren zwemestafetteteam van D’Elft/Wave plaatste zich zaterdag in ‘s Gravenzande voor het NK sprint eind juni in Emmen. Het Delftse viertal overtrof zichzelf op de 4×50 meter vrije slag door een tijd neer te zetten van 1.38,06, ruim anderhalve seconde sneller dan de limiet van 1.39,55. Op de nationale seizoensranglijst is dit de tweede tijd van Nederland. Een dag later zwommen twee Wave-teams in Dordrecht een Nederlands masters record op de 4×100 meter wisselslag in een 50-meterbad. Dat gebeurde zowel in de 20+ als in de 25+-categorie. 

Over records gesproken. De vrouwen van Ariston’80 kenden zaterdag in Delft weinig medelijden met opponent Blijdorp. De Rotterdamse voetbalsters werden met 16-0 weggevaagd. Manon Post was met vier doelpunten het trefzekerst. Komende zaterdag speelt de Delftse nummer twee van de afdeling (vijf verliespunten) tegen de ongenaakbare lijstaanvoerder Smitshoek, dat tot nu toe alles won. Bij winst houden de Delftse studentes een kans op het kampioenschap in de vierde klasse. Dan moet Smitshoek nog wel een keer punten verspelen. Dat lijkt onwaarschijnlijk, want daarvoor zijn de krachtsverschillen in de afdeling veel te groot. “Drie weken geleden speelden we tegen de nummer drie”, vertelt elftalleidster Rianne van Vuren van Ariston’80. “We wonnen met 9-0. Als we in deze competitie een keer met 5-1 winnen zijn we teleurgesteld. Om ons te motiveren werken we hard aan ons doelsaldo. Dat kan doorslaggevend zijn, als we gelijk eindigen met Smitshoek.”

Tips? Jimmy.tigges@hetnet.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.