Campus

Poppodium in je studentenkamer

Het zal je maar gebeuren, een optreden van Marike Jager of Spinvis in je studentenkamer. Of die van je studiegenoot. Wrijf maar even goed in je ogen: het is echt waar. Tijdens studentenkamerfestival Stukafest, op 26 februari.


Wat: Stukafest

Waar: Studentenkamers in de binnenstadWanneer: Woensdag 26 februari, van 20.30 tot 23.00 uur; Stukahap vanaf 18.30 uur en eindfeest tot 04.00 uur

Prijs: 1 Ronde €4,50, 3 rondes €11, 3 rondes + eindfeest €14 eindfeest los €4,50, eindfeest deur €5, Stukahap €6,50

Partyprognose: 9


Blokkenschema in een hand en je andere op het toetsenbord: het programma van Stukafest stel je online zelf samen, en als je slim bent doe je dat as we speak. Het festival is namelijk een unieke kans om live optredens mee te maken die bekende en onbekende artiesten alleen geven voor jou en een handjevol medestudenten. Gewoon in een studentenkamer, tussen de bierkratjes, vuile was en studieboeken.


In totaal vijftien studentenkamers aan onder andere de Koornmarkt, Oude Delft, Bagijnhof en Voorstraat veranderen voor één avond in minitheaters, waar de muzikale en theateroptredens van ongeveer een halfuur plaatsvinden. Ze worden verspreid over drie rondes, dus wie slim plant, pakt zo vijf optredens mee. Kan makkelijk, want tussen de rondes is steeds een halfuur pauze, zodat je snel naar de volgende locatie kunt fietsen.


Wat een buitenkansje: in die intieme huiskamersetting spelen namelijk Marike Jager, Spinvis, Typhoon en winnares van de singer-songwritercontest Luka. Helemaal voor jou. Niet voor niets wordt het festival dit jaar al voor de vijfde keer gehouden. Ook voor niet-studerend Delft trouwens, want iedereen is welkom. Het evenement groeit dan ook hard. Was de eerste editie in 2001 nog een studentenflatfeest in Nijmegen; in 2006 werd het een landelijk evenement en inmiddels doen dertien steden mee.


De Delftse editie gaat van start in Theater De Veste met de Stukahap, ‘de ultieme appetizer van het festival’, waar je kunt eten onder het genot van live-muziek. Na de drie rondes eindigt het festival daar ook weer, met een eindfeest tot 4.00 uur.


De bewoners van de deelnemende studentenkamers zijn je gastheer- of vrouw in de tussentijd, en voorzien iedereen van bier en borrelnoten, ‘terwijl de artiesten bijna bij je op schoot zitten, of andersom’. Hm, niet verkeerd: daar zeg je bij Marike Jager geen nee tegen, toch?


www.stukafest.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.