Een van de grootste charmes van de Italiaanse keuken is in mijn optiek nog altijd de eenvoud. De meeste gerechten zijn gebaseerd op slechts een handje vol ingrediënten die, als je ze op de juiste manier combineert en klaarmaakt, in perfecte harmonie met elkaar werken.
Het zijn geeneens de duurste of moeilijkste ingrediënten en laat dat nou precies passen in het studentenleven.
Hierbij een gerecht gebaseerd op een recept van Antonio Carluccio.
Nodig: kookpan; hapjespan; rasp; vergiet; snijplank en mes
Ingrediënten voor 4: pasta 400gr pp; broccoli 2 grote stroken; 4 tenen knoflook; 2 blikjes ansjovis; 1 citroen; 1 chilipeper; pijnboompitjes; Parmezaanse kaas; olijfolie; zout en peper; stukje vlees of vis naar eigen invulling
Her recept is in principe ook zonder het stukjevlees of vis te eten, wat je zelf lekker vindt.
Zet een pan met ruim water op hoog vuur en doe er een flinke theelepel zout bij. Rooster de pijnboompitjes op hoog vuur in de hapjespan en zet apart. Snij de roosjes van de broccoli in stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Als het water kookt, blancheer de broccoli kort (ongeveer 2 minuten) tot deze beetgaar is. Haal de broccoli uit het water maar bewaar het water en breng weer aan de kook.
Snij de ansjovis, knoflook en chili fijn. Zet de pan op middelhoog vuur en doe er een beetje olijfolie in. Doe de ansjovis, knoflook en chili erbij en fruit zachtjes aan. Kook de pasta gaar in de kookpan. Even aanfruiten, broccoli erbij en doe er rasp van de schil van 1 citroen en de gare pasta bij. Op smaak brengen met peper zout en serveren met geraspte Parmezaan.
Comments are closed.