Campus

Party Spotters

Als echte Delfteriken zouden we op eigen terrein moeten blijven, in het weekend van 5 april. Voor een euro naar het Museumweekend gaan en al die Delftse cultuur toepasselijk afsluiten met een biertje op de sociëteit. Maar ja. We hebben een uitnodiging om in De Doelen te slapen…


Wat: Motel Mozaïque

Waar: Diverse locaties in Rotterdam

Wanneer: vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2013

Prijs: Van € 25 tot € 250

PARTYPROGNOSE: 9Hoe zeer je je hart ook hebt verpand aan Delft, aan je studentenclub en vrienden; tegen sommige dingen zeg je gewoon geen nee. Dus laten wij al het moois in Delft heel even achter (oké, behalve tijdens de verschijning van dit nummer dan, want het festival ‘Aangeschoten Wild’ bij Lijm & Cultuur 28 maart mag niemand missen) en springen op een trein naar Rotterdam.


Motel Mozaïque. Herinneringen borrelen op aan een overnachting op het dak van de Hofbogen, vorig jaar, en het prachtige concert van Blaudzun. Een festival dat niet alleen buiten de kaders dénkt, maar zijn bezoekers er ook nog mee naartoe neemt, moet gewoon jaarlijkse prik zijn in je agenda.


We slapen warm, dit weekend. Gelukkig. Hebben nog net twee slaapzakjes bemachtigd in De Doelen, waar kunstenares en theatermaakster Yvonne Beelen haar interactieve slaapvoorstelling ‘Zzzt…’ houdt. Of overgave ons verrijking brengt, is haar vraag. Dus is haar voorstelling eigenlijk een onderzoek naar verstilling en overgave: van het je ontdoen van je bagage bij de incheck tot het ultieme vrijgeven bij het ontwaken. Ojee.


Was het niet deze zelfde kunstenares die in een eerder slaapproject op Motel Mozaïque bezoekers nachtelijke ontmoetingen liet hebben met vreemdelingen?


Ach. Al had ze er de kunst vertoond van het erwtensoep eten; ons zal het worst wezen. Dit doe je vooral voor de ervaring.


Wegwerptandenborstel, mascararoller en heupflaconnetje lekkers: check. Alsof we weer terug zijn op het Internationaal Filmfestival stippelen we een uitgekiende route uit van voorstelling naar voorstelling, met de nodige versnaperingen tussendoor. Van David Bayley, zanger en songwriter van Glass Animals, via performer/cabaretière Bryony Kimmings met haar ‘7 Day Drunk’ (waarin ze in een zevendaags experiment de verschillende staten van  dronkenschap ervaart), naar de voorstelling ‘Wild Things’ van theatergroep Maas: dans en percussie over stoere meisjes. En natuurlijk plannen we minimaal één stadswandeling in, langs exotische toko’s of inspirerende architectuur.


Het is misschien een beetje vreemdgaan, in een weekend dat onze eigen stad bomvol leukigheid zit, maar dit is genieten! En ach, je weet wat ze zeggen over verandering van spijs… Wat zal de eettafel op de sociëteit vol zitten na 6 april.


www.motelmozaique.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.