Campus

Party Crashers

Lorre XL bijt de spits af als eerste grote studentenfeest van het nieuwe studiejaar. Bij alle nieuwe eerstejaars uit de grote studentensteden staat dit feest in de studentendiscotheek al weken in de agenda!


Niet gek dus dat het feest al twee dagen voor de datum is uitverkocht. Op de Facebookpagina van het evenement bieden desperate studenten zelfs meer geld in de hoop toch een kaartje te kunnen bemachtigen.

Maar bij aankomst bij de studentendiscotheek aan de Phoenixstraat is er nog geen enkel teken van een uitverkocht feest. Geen rijen en geen gedrang. De portier weet te vertellen dat de drukte rond 1.30 uur begint, net voordat de hoofdact H.O.S.H. draait.

Binnen valt onmiddellijk het enorme aantal meisjes op. De typisch Delftse verhouding mannen/vrouwen lijkt wel omgedraaid. De meeste meisjes komen uit Utrecht, Amsterdam en Leiden. Waarom komen ze helemaal naar Delft? Lidwien uit Utrecht heeft veel vrienden in Delft. “Lorre XL is een leuke gelegenheid om weer eens af te spreken en te party’en” vertelt ze terwijl ze door haar enthousiaste vriendinnen de dansvloer op wordt getrokken.

Om 2.00 uur staat de tent vol. De XL van Lorre XL betekent dat een extra zaal van het Delfts Studenten Corps is afgehuurd om 750 feestgangers binnen te laten in plaats van de 450 die in Lorre passen. De drukte is vooral te merken op de trap naar de grote zaal. Het is daar trekken en duwen geblazen met grote kans op uitglijden.

Als H.O.S.H. opkomt, gaat de menigte los. Maar niet iedereen. Anastacia uit Amsterdam vindt het feestje maar niks. Het is net uit met haar vriend en ze dacht dat hier veel mannen zouden rondlopen. “Maar ik zie alleen maar achttienjarige jochies”, voegt ze geïrriteerd toe.

Anastacia lijkt de enige ontevreden bezoeker te zijn. Alle Delftse mannen zijn geïntrigeerd door het ‘buitenlands’ schoon dat door Lorre paradeert en er wordt flink gedanst en gesjanst.

De nieuwe Lorre-commissie loopt een tikkeltje nerveus rond. Ze willen een spetterende en vlekkeloze avond neerzetten. Lucas, de nieuwe penningmeester, maakt zich een beetje druk om de muntjes. De muntentelmachine leest de nieuwe zwarte Lorremunten namelijk niet. Dat wordt een lange dag tellen.

Al met al is de eerste Lorre XL van het jaar vooral een gelegenheid voor alle eerstejaars om elkaar ‘uit te checken’. En die stapel zwarte munten die ik de volgende ochtend in mijn broekzak ontdek? Die zijn een goed excuus om snel weer een keer naar Lorre te gaan.Wat: Lorre XL

Waar: Studentendiscotheek Lorre

Wanneer: 13 september 2012

Alcohol en hapjes: 8

Publiek: 7

Dresscode: 8

Entree: 10 euro

Feestgehalte: 7

Eindcijfer: 7

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.