Education

Ov-kaart opladen voor 16 maart

Studenten doen steeds minder moeite om hun ov-chipkaart op te laden. Daarom stelt het ministerie van OCW een deadline: 16 maart moeten ze hun ‘reisrecht’ bevestigd hebben.

Vanaf die dag kunnen studenten alleen nog maar met een geactiveerde kaart reizen. Volgens minister Plasterk, die vorige week nog in functie was toen hij de brief naar de Tweede Kamer stuurde, hebben studenten genoeg tijd gehad om hun kaart op te laden.

Studenten die dat nog niet gedaan hebben, waren gewoon te laks en hebben ‘blijkbaar meer aanmoediging nodig om naar een ophaalapparaat te gaan’.

Technische problemen hinderden studenten bij het opladen van de OV-chipkaart. Zo viel het systeem soms uit als te veel studenten tegelijk hun kaart wilden activeren. Intussen heeft tachtig procent van alle studenten de kaart geactiveerd.

Eerder moest een loterij studenten verleiden om de gang naar het ophaalapparaat te maken. Ze konden een Ipod en een skivakantie winnen. Daarover stelde de VVD kamervragen. Konden vervoerders dat geld niet beter gebruiken om de problemen met het opladen te verhelpen? Daar zal de opvolger van Plasterk antwoord op moeten geven.

Studenten die hun kaart al hebben opgeladen ‘hoeven nu natuurlijk niets meer te doen’, aldus Plasterk, toen hij nog minister was.

Hoofdader door het pand is de Bouwkundestraat met centrale voorzieningen als een reproruimte en een boekhandel. De straat leidt van een espressobar met hergebruikte ramen uit de gesloopte Haagse woontoren ‘Zwarte Madonna’ naar de Berlagezaal.

Vanaf 16 maart kunnen studenten alleen nog maar met een geactiveerde kaart reizen. Volgens minister Plasterk, die vorige week nog in functie was toen hij de brief naar de Tweede Kamer stuurde, hebben studenten genoeg tijd gehad om hun kaart op te laden.

Studenten die dat nog niet gedaan hebben, waren gewoon te laks en hebben ‘blijkbaar meer aanmoediging nodig om naar een ophaalapparaat te gaan’.

Technische problemen hinderden studenten bij het opladen van de ov-chipkaart. Zo viel het systeem soms uit als te veel studenten tegelijk hun kaart wilden activeren. Intussen heeft tachtig procent van alle studenten de kaart geactiveerd.

Eerder moest een loterij studenten verleiden om de gang naar het ophaalapparaat te maken. Ze konden een i-pod en een skivakantie winnen. Daarover stelde de VVD kamervragen. Konden vervoerders dat geld niet beter gebruiken om de problemen met het opladen te verhelpen? Daar zal de opvolger van Plasterk antwoord op moeten geven.

Studenten die hun kaart al hebben opgeladen ‘hoeven nu natuurlijk niets meer te doen’, aldus Plasterk, toen hij nog minister was.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.