Education

Opschudding aan de Korvezeestraat

Bij opruimacties in verband met brandveiligheid ontstond deze week onenigheid tussen een 43-jarige bewoner van de Korvezeestraat en medewerkers van studentenhuisvester Duwo.

“Af en toe hebben we een controle om te bepalen of er geen spullen op plekken worden opgeslagen waar dat in verband met de brandveiligheid niet mag”, vertelt Jan-Willem van Beek, vestigingsdirecteur van Duwo Delft. “Vorige week dinsdag vond zo’n controle plaats aan de Korvezeestraat. “We hebben toen een lijst met te verwijderen spullen doorgegeven aan de studenten.” Dit zodat studenten zélf de spullen opruimen. “Per verdieping tekent een huurder voor de lijst, zodat we zeker weten dat iedereen op de hoogte is.”
De week erna bleek dat echter niet het geval. Toen medewerkers bezig waren spullen van de lijst te verwijderen, ontstond op de eerste verdieping een incident op een gemeenschappelijk balkon. “Er stonden daar wat oude stoelen. Onze medewerkers hebben die vanaf het balkon in de container op de begane grond gegooid.” Daar bleek één van de bewoners, een man van 43, het niet mee eens en er ontstond een incident. De bewoner belde daarop zelf de politie. “Nadat het verhaal besproken was, hebben onze medewerkers onder politiebegeleiding hun karwei af kunnen maken.” Van Beek kan alleen gissen naar de motieven van de bewoner.

Van Beek vertelt dat Duwo altijd probeert een goede huisbaas te zijn. “We zien veel door de vingers en proberen het leuk te houden. Maar over één onderwerp zijn we heel erg streng en soms zelfs een beetje pietluttig en dat is de brandveiligheid.” Waar veel mensen bij elkaar wonen, is die strengheid soms gewoon nodig, denkt hij, om ongelukken te voorkomen. “Ook als dat ons even wat minder populair maakt, zoals in dit geval.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.