Education

Ook christelijke studentes aan de pil

Dertig procent van de belijdend christelijke studentes slikt de anticonceptiepil, meldt het Nederlands Dagblad. En daar rust nauwelijks meer een taboe op: tachtig procent zegt er geen geheim van te maken.

Het Nederlands Dagblad ondervroeg 1600 studenten die lid zijn van een christelijke studentenvereniging of die een opleiding volgen aan een uitgesproken christelijke hogeschool. Driekwart van de respondenten was vrouw.

Studentes die de anticonceptiepil gebruiken, hebben in meerderheid (55 procent) geen problemen met seks voor het huwelijk. Vorige week meldde het dagblad overigens dat die studenten het meestal bij één partner willen houden, maar nog niet meteen in het huwelijk willen treden. De studentes die géén pil slikken, zijn minder progressief: van hen vindt slechts vijftien procent dat seks voor het huwelijk is toegestaan.

De helft van de vrouwen die de anticonceptiepil slikken heeft een vaste relatie, maar is niet getrouwd. Tien procent is wel getrouwd en de rest heeft geen vaste relatie. Eenderde zegt de pil “om gezondheidsredenen” te slikken.

De ondervraagde studenten zijn lid van landelijke verenigingen Ichthus of CSFR, de Groningse GSV of het Utrechtse Ultrajectum, of ze studeren aan de Christelijke Hogeschool Ede, de Gereformeerde Hogeschool of Driestar Educatief.

Naam: Martha Deen (21, technische aardwetenschappen)
Merk: ‘Geen idee’
Gekocht voor: Was een cadeautje van haar vriend.
Opvallend: Voorop zit een grote mand

Een soort goedmakertje is de fiets eigenlijk. “Ik heb hem gehad van mijn vriendje”, legt Deen uit. “Het was toen nog niet officieel, maar hij had gezoend met een ander. Daar was ik boos over.” Toen ze na een weekendje bij haar ouders weer in Delft kwam, stond er een fiets voor haar klaar, midden in haar kamer. De fiets was voorzien van een grote rieten mand, met daarin champagne, twee glazen en een brief. “door de mand waren zonnebloemen gevlochten”, voegt Deen toe, “alleen zijn die er inmiddels afgewaaid.” De fiets was absoluut welkom omdat haar vorige fiets was gestolen, ‘of in de gracht gegooid, dat weet ik niet.’ Als goedmaker was het ook een geslaagde actie, want inmiddels is de gulle gever haar vriend.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.