Education

Ongeschonden 2011 in

De TU heeft tijdens de jaarwisseling nauwelijks te lijden gehad van vernielingen. Op een enkel kapot gesmeten bierflesje bij een fietsenstalling na zijn er geen sporen van vandalisme aangetroffen.

Dat beeld komt overeen met het beeld dat de politie na de jaarwisseling schetste van het verloop van de feestelijkheden. Wel moest een kleine groep raddraaiers tot de orde worden geroepen. In totaal werden elf mensen aan gehouden.

Triest dieptepunt was de vermoedelijke brandstichting in een basisschool. De school brandde gedeeltelijk uit. Bij een verzorgingshuis aan de Chopinlaan sneuvelden enkele ruiten en moest de ME de orde handhaven.

Toezeggingen over het behoud van de basisbeurs deed hij niet. De minister zei niet vooruit te kunnen lopen op de bezuinigingsvoorstellen die in mei bekend worden. Wel gaf hij aan dat hij het hoger onderwijs toegankelijk wil houden voor alle bevolkingsgroepen.

De actievoerende studenten kunnen op de steun van het bestuur van de Erasmus Universiteit rekenen. Bestuursvoorzitter Pauline van der Meer Mohr zei dat ze er sympathiek tegenover staat en tegen bezuinigingen op het hoger onderwijs is.

Met de manifestatie in Rotterdam kwam donderdagmiddag een eind aan de al vier dagen durende bezetting van een collegezaal aan de Erasmus Universiteit. De actievoerders gaan hun strijd nu op andere wijzen voortzetten.

Dat beeld komt overeen met het beeld dat de politie na de jaarwisseling schetste van het verloop van de feestelijkheden. Wel moest een kleine groep raddraaiers tot de orde worden geroepen. In totaal werden elf mensen aangehouden.

Triest dieptepunt was de vermoedelijke brandstichting in een basisschool in de Poptahof. De school brandde gedeeltelijk uit, de leerlingen worden tijdelijk elders opgevangen. Bij een verzorgingshuis aan de Chopinlaan sneuvelden enkele ruiten en moest de ME de orde handhaven.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.