Opinion

Oneens

Een vriend van me heeft een tijdje geleden een naar ongeluk gehad en zit nu al een paar weken thuis. Thuis bij zijn ouders wel te verstaan, want erg zelfredzaam is hij nog niet.

Dagen kunnen erg saai worden als je niks kunt doen en alleen maar thuis zit. Dus met een aantal studiegenootjes zijn we bij hem op bezoek gegaan in zijn ouderlijk huis. Het voelt wel nostalgisch!
We hebben zijn vader die avond niet gezien, maar moeder was wel thuis. Ze was erg aardig, maar had ook een duidelijke mening. En die kwam niet altijd overeen met de mijne… Nu ik aan het einde van mijn studententijd mijn studentenhuis heb ingeruild voor een appartement met mijn vriend, kan een van mijn grote wensen in vervulling gaan: een kat. Twee zelfs, want dan hebben ze het overdag gezelliger. Mijn enthousiasme hierover werd bepaald niet gedeeld. “Wat moet je ermee?” Helaas kreeg ik op dit punt ook nul back-up van mijn studiegenootjes.
Goed, geen katten dus. Het gesprek ging verder en kwam even later bij toekomstige banen. Dit valt te verwachten bij een groep studenten waarvan bijna iedereen binnen twee maanden afstudeert. Er kwam een hele rits aan chemische bedrijven voorbij. Helaas, voor mij weer een misser. Ik ga misschien bij DSM werken. Maar zijn ouders hebben ooit een paar jaar in Sittard gewoond en dit is niet erg goed bevallen. Zuid-Limburg, daar moet je niet zijn. Dat het hier om een baan bij DSM Delft gaat, maakt dit jammer genoeg niet echt meer goed.
Ik besloot maar te accepteren dat we het niet eens zullen worden. Het zal wel genetisch zijn. Met haar zoon kan ik ook nog wel eens van mening verschillen. Maar toen verschoof het gesprek naar vakantiebestemmingen. Na afloop van mijn studie vertrek ik voor een maand naar Costa Rica. En hier scoorde ik punten! Eindelijk een onderwerp waar we allebei enthousiast over waren. En zo kon ik uiteindelijk met een prima 2-1 uitslag weer richting huis.

Dit was de laatste column van Maaike Strijker voor Delta.

Mark Lammerts is door het college van bestuur benoemd tot de nieuwe directeur van marketing en communicatie. Op maandag 16 februari begint hij met zijn nieuwe functie. Voor de TU Delft is Lammerts geen onbekende. In 1988 studeerde hij aan de TU af op satellietnavigatie. Daarna werkte hij bij onder andere Shell, Aegon en ABN Amro. Bij deze laatste werkgever had hij verschillende marketing- en communicatiefuncties.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.